5è Aniversari de Ginesa

5è Aniversari de GINESA

{mosimage}GINESA va celebrar el seu 5è Aniversari el 8 de juny passat amb un sopar que va posar la guinda a cinc anys de feina i evolució. Avui, GINESA és una empresa de present i futur que funciona amb unes premisses tan clares com eficaces a Castelldefels i el Baix Llobregat.

L’esdeveniment, celebrat al restaurant “Cómico, Cómico”, a L’Ànec Blau, va congregar a socis i treballadors, així com a diverses personalitats de la vida pública i empresarial de Castelldefels i Barcelona que, per una o una altra raó, han vist néixer o evolucionar GINESA.

Aquells que, d’altra banda, no coneixen GINESA, els pot sorprendre saber que aquesta empresa va començar amb només tres treballadors amb contracte parcial de tres mesos, xifres que res no tenen a veure amb els prop de 40 membres  -el 80% amb contracte indefinit– que formen l’empresa avui dia.

{mosimage}Es tracta d’un cas que exemplifica el creixement del parc empresarial de Castelldefels i el Baix Llobregat sud, on certs sectors han crescut de forma notable durant els darrers anys. El de la construcció, camp sempre complicat i més per a una empresa jove, va suposar un repte per als gestors de GINESA, els quals van apostar des del començament per un model d’empresa “familiar” i un tracte proper amb els treballadors i els socis/accionistes, combinat amb una gestió eficaç basada en la formació i la informació de tots els membres de la plantilla.

A més de créixer pel que fa al volum de negoci i en la seva posició al mercat local de la construcció i la promoció, GINESA està duent a terme una de les seves prioritats: potenciar la relació entre empresa i treballador i convertir aquest lligam en una fortalesa més, bàsica en l’estructura de l’entitat. Segons un dels seus directius: “A canvi del compromís i la seriositat que demanem als treballadors, GINESA ofereix implicar tothom en els objectius i el desenvolupament general de l’empresa”.

Diverses iniciatives com ara les “I Jornades Empresa–Treballador” organitzades a una estació d’esquí dels Pirineus, així com altres esdeveniments de convivència entre els treballadors, deixen constància de l’estil de lideratge que s’aplica en aquesta organització.

Segons Joan Barbero, president-executiu de GINESA: “No hi ha secret en l’èxit de les empreses; l’única fórmula vàlida per dur a terme un bon projecte és treballar, treballar i treballar”.

{mosimage}El Sr. Barbero puntualitza també que “en el món de la construcció d’avui dia hi ha tres conceptes que es no es poden perdre de vista: innovació, per tal d’oferir al client un producte de màxima qualitat i adaptat a la tendència del mercat immobiliari; honradesa, per no caure en l’especulació i l’enriquiment deshonest; i capital humà, el qual s’ha de protegir amb unes bones condicions laborals, fent sentir al treballador part del projecte general de l’empresa”.

En una època en què estem acostumats a sentir parlar de fusions de grans multinacionals, absorcions i altres operacions financeres, no deixa de ser curiós que les PIMES continuïn sent el motor de l’economia. GINESA representa un viu exemple d’això a la ciutat de Castelldefels, i amb la seva trajectòria i el recent 5è Aniversari no fa altra cosa que deixar constància del bon estat de salut d’algunes empreses de la nostra ciutat. Això, sens dubte, són bones notícies per a tots.