Nou Ajuntament?

Nou Ajuntament?

{mosimage}En escriure aquestes ratlles, només tinc notícia, i mai millor dit, del que es cou a nivell de formació de govern per la premsa. Concretament, ahir es publicava l’acord tancat entre CiU i el PSC-PSOE per governar Castelldefels, i la invitació a sumar-s’hi a ICV-EUiA. Aquest dissabte, doncs, veurem com es consuma la sociovergència. Companys de viatge còmodes, que no qüestionen el model de ciutat, per tant, en comptes d’optar per una fórmula que permetés un canvi de socis amb programes damunt la taula, amb compromisos adquirits en campanya, consensuant i arribant a acords, han optat per una continuïtat que els permeti eternitzar un estil i manera de fer que distancia, cada cop més, la ciutadania dels afers públics.

Des d’Esquerra Republicana de Catalunya reprendrem amb força la defensa dels temes pendents i amb els quals hem adquirit un compromís amb la ciutadania de Castelldefels, la que ens ha votat i la que no ens ha votat , amb tota. Ens esperen quatre anys en els quals la ciutat s’haurà d’encaminar cap a un model més sostenible, resolent molts temes pendents i estructurant una ciutat habitable en la qual tots els barris rebin el mateix tracte. I no és engrescadora la política continuïsta i poc valenta que ens espera amb un govern de perfil tan fluix.

Ens temem que continuïn les retallades democràtiques amb el control per part dels partits de govern dels mitjans que paguem entre tots. Si aquest pacte és el definitiu, i així cal creure-ho, després de l’anunci mediàtic que n’han fet, vol dir que no hi ha cap intenció de canvi d’estil i que instal·lats en el cofoïsme d’avenços virtuals se situen més en una cursa per perpetuar-se al poder que no per servir a la ciutat. Escoltarem què diuen dissabte i iniciarem, des del primer dia, la defensa del model de ciutat que volem per a tota la nostra ciutadania, i ho farem amb la feina ben feta, sense els seus mitjans i sense el seu poder, però amb la coherència que ens dóna formar part d’un projecte col•lectiu per a la nostra ciutat que s’emmarca en un projecte de país amb els valors republicans que ens caracteritzen: els polítics al servei de les persones i no les persones al servei dels polítics.Som aquí i continuarem plantant cara.