Un bon pacte de govern

Un bon pacte de govern

{mosimage}Les eleccions del passat 27 de maig han dibuixat un nou mapa polític. Per un costat, aquest nou mapa ens mostra un  increment dels vots en blanc i l’abstenció, que ha afectat de manera transversal a totes les forces polítiques, i que és l’expressió de la pèrdua de confiança d’un sector de la ciutadania. Aquesta realitat ens obliga a plantejar-nos quins han estat els motius d’aquesta pèrdua de confiança i a treballar de valent per recuperar-la.

Pel que fa als resultats, cal ressenyar que aquets suposen un increment de la fragmentació de la representació política. A partir del proper 16 de juny, el ple municipal passarà a estar format  per set formacions polítiques, una més que fins ara.

Per altra banda aquets mateixos resultats han fet que l’augment del nombre de regidors  de 21 a 25 s’hagi repartit entre el PSC, ICV-EUiA, CiU i CPC.

El repartiment dels 25 regidors entre les set formacions feia possible una majoria d’esquerres, opció que ICV-EUiA ha propugnat. La correlació de forces i els posicionaments dels altres partits quant a aliances ha tingut com a conseqüència que el nostre pacte de govern amb el PSC no fos suficient per formar un govern amb majoria. El PSC, minoria majoritària, ha optat per pactar també amb CiU.

La reedició del nostre pacte es basa en un acord de programa de govern  per al període 2007-2011, que inclou un percentatge molt elevat de les trenta propostes que resumien el programa electoral d’ICV-EUiA.

Aquest programa de govern preveu, entre altres qüestions, la construcció de 300 habitatges protegits, la implementació del Pla Local d’Habitatge, la construcció de la nova biblioteca central a la plaça de la Cultura, la finalització i posada en marxa del nou teatre a la plaça de l’Estació, la finalització de la restauració i rehabilitació del Castell, la construcció de tres escoles bressol, la gestió de la construcció de tres nous centre d’educació primària i un nou institut de secundària, la gestió de la construcció del tercer CAP,  la finalització de la segona fase del passeig Marítim, el trasllat de la planta de compostatge, activar programes que ens permetin sumar a Castelldefels en la lluita contra el canvi climàtic, la millora del planejament del carrer Pietat, i de tants altres projectes que ens permeten assegurar que, amb l’execució d’aquest programa de govern,  Castelldefels seguirà sent una ciutat amb un gran nivell de qualitat de vida i avançarà en les polítiques d’igualtat d’oportunitats i de cohesió social.