El Rellançament d’ERC

reagrupament.cat – El Rellançament d'ERC

{mosimage}Sóc militant d’ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA des de 1993. Durant tots aquets anys, he participat en tots els canvis interns del partit sense ocupar cap càrrec fora de la secció local de Castelldefels, ja que motius personals i professionals m’impedeixen dedicar-hi més hores.

En l’època d’en Colom, el partit va sortir de la marginalitat, però l’excés de protagonisme de la executiva i les divisions internes quasi el van portar a una situació de desaparició. Van ser els principals membres de l’actual executiva qui, liderats per en Carod, van saber tirar el partit endavant amb força encert, duent-lo a les cotes més altes tant en militància com en nombre de vots. Felicitats, doncs, per la feina realitzada. Però, des de fa uns quants anys, aquestes mateixes persones que van “salvar” el partit s’han assentat en el poder institucional, pactant a qualsevol preu per tal de gaudir dels avantatges que aporta ser un “professional de la política”.

Aquest afany de preservar “el tron” és, en la meva opinió, el causant de la forta davallada en el nombre de vots i, també, ha suposat una gran desil·lusió en la militància que, com jo, confiava en un projecte més que en un partit que només gestionés.

El dissabte 30 de juny vaig assistir, juntament amb uns quants companys de la secció local de Castelldefels, a l’acte fundacional de REAGRUPAMENT.CAT. Vaig recuperar la il·lusió perduda. Sincerament, crec que a ERC li cal un bon cop de timó i aquest grup està disposat a fer-ho.

Ja som gairebé 900 militants els que donem suport a aquest, inicialment, “corrent crític” per esdevenir una alternativa a l’actual direcció d’ERC.

Cal retornar a les nostres conviccions: 1) limitant els mandats; 2) escoltant la militància abans de fer pactes “contra-natura” amb partits espanyolistes; 3) volem un “partit de govern” i no un partit de “càrrecs”; 4) els principals dirigents del partit no han de tenir càrrecs institucionals. Som i serem un partit i un referent per arribar a la sobirania. Som i serem assemblearis i les bases han de decidir les principals línies d’actuació. Per això, ens cal un congrés extraordinari el més aviat possible i, si cal, canviar l’actual direcció.

Com va dir en Carretero en l’esmentat acte fundacional de R.cat: “Redreçar Esquerra Republicana de Catalunya és possible i depèn només de nosaltres, dels militants. El nostre partit, abocat en la línia política que impulsa l’actual direcció a un horitzó si més no preocupant, està en perill. També ho està la nostra nació, desconcertada davant les grans transformacions mundials, ofegada pel poder d’un Estat contrari als nostres interessos essencials i mancada d’un lideratge ferm. Només Esquerra Republicana de Catalunya pot oferir-li l’horitzó de futur que necessita: la independència nacional.Milit ants d’ERC, siguem conscients de la gran responsabilitat que tenim envers el nostre poble i posem-nos en marxa per redreçar el nostre partit.”

Pere Picó
Militant ERC-Castelldefels