La importància de la Protecció Civil

La importància de la Protecció Civil

{mosimage}En una ciutat costanera com Castelldefels on tenim la sort, a més, de gaudir d’un entorn de muntanya molt destacat, la protecció civil és una qüestió que mai no s’ha de negligir. És per això que des de la Regidoria de Protecció Civil i jo com a regidora al capdavant vetllem per la seguretat i tanquil.litat de totes les persones que viuen i estiuegen a la nostra ciutat.A més, aquesta no és només una qüestió d’estiu sinó que s’estén a totes les estacions de l’any.

A la Regidoria de Protecció Civil comptem amb programes de prevenció que tenen cura dels posibles riscos greus que es poden donar en el nostre municipi, com ara incendis forestals, inundacions, nevades, contaminació marítima… En cas que es produeixi una emergència dels tipus esmentats s’implementen automàticament un seguit d’accions concretes per solucionar aquests problemes. Però, sens dubte, el millor que es pot fer –i que fem— és la tasca de prevenció, que és fonamental per tal de minimitzar en el possible els riscos susdits.En aquest punt de la prevenció tenim dos equips de vigilància forestal, portem a terme una neteja de boscos molt acurada durant tot l’any i comptem amb uns col.lectors a punt per a qualsevol contingència. També hem començat a fer les primeres passes en el tema de la cultura de la prevenció i la informació-formació a les escoles. Aquests punts, per bé que a les beceroles, ja els hem començat a treballar perquè representen la millor manera que el concepte de protecció civil esdevingui normal en les pròximes generacions.

Que passeu un bon estiu! Gaudiu de Castelldefels i de tots els entorns naturals que us ofereix. Aquest és el meu desig personal com a regidora de Protecció Civil.