La regla, malament si la tens, pitjor si no la tens

La regla, malament si la tens, pitjor si no la tens

EUA va treure al mercat al mes de juliol Lyrbel, la píndola que elimina la menstruació Noies d'arreu del món, per fi podreu deslliurar-vos d'una acompanyant que es presenta sempre en el moment més inoportú, té especial afició pels viatges i provoca mal de cap. Una companya que quan ve l'odiem i quan no ve l'esperem amb ànsia. Sí senyor, parlo de la nostra amiga, la regla. Veureu, és que els americans que com tots sabem són una apassionats dels invents, van treure al mercat al mes de juliol la píndola Lyrbel (el nom és molt fi i s'assembla bastant a "libre" en castellà) que elimina la menstruació mentre es consumeix.

Aquesta nova pastilla ve en capses de vint-i-vuit comprimits enlloc dels vint-i-un que acostumen a tenir les pastilles anticonceptives tradicionals. El set comprimits que té de més estan fets d'una substància que serveix per ocupar el període menstrual que hauria de tenir lloc en aquets set dies. Tot i això, encara que la pastilla elimini la regla i funcioni com a anticonceptiu, els metges asseguren que la dona pot tenir hemorràgies aleatòries. La píndola va ser aprovada amb certa rapidesa per l'Administració d'Alimentació i Medicaments dels EUA (FDA), que hi va veure un filó per guanyar dinerons, però va topar amb diverses veus crítiques que consideraven que no s'havien realitzat prou proves per saber quines conseqüències podrà tenir en la dona l'eliminació total de la menstruació a llarg termini. Així que, des d'aquí, millor esperem a veure quin caire prenen els esdeveniments perquè amb aquestes coses no s'hi juga, i perquè com diu la meva mare: "La regla, malament si la tens i pitjor si no la tens", a veure si encara tindrem un ensurt!