Activitats octubre’07 GREHIC

Activitats Octubre'07 Grup Recerques Històriques

Del 28 de setembre al 13 d'octubre'07, exposició pictòrica de Verònica Querol.
El 5 d'octubre'07, xerrada: "Les vuit fites del Neolític a Catalunya".
El 19 d'octubre'07, xerrada: "La segona República i la Guerra Civil al Baix Llobregat. Castelldefels i Gavà".
El 27 d'octubre'07, "Primera Trobada d’Entitats d’Estudis del Baix Llobregat".

{mosimage}28 de setembre al 13 d'octubre'07
EXPOSICIÓ pictòrica de Verònica Querol sota el títol Els cent vidres del mirall. Verònica Querol utilitza com a mitjà expressiu un llenguatge abstracte, encara que ple de referències cromàtiques i formals, no del tot properes als cànons de la postmodernitat. Aquests olis sobre tela ens conviden a acostar-nos, amb una nova mirada, al no sempre fàcil món de la pintura no figurativa. Mitjançant aquest ús particular de l’abstracció pictòrica, Els cent vidres del mirall ens proposa un viatge a través del calidoscòpic món de les percepcions de la realitat, on la part i el tot són relatius, entre sí i amb la resta d’imatges aparents i reals alhora. L’exposició es portarà a terme a la Sala d’exposicions del Casal de Cultura.

Divendres 5 d'octubre'07, 19.30 h. Casal de Cultura
Xerrada: “Les vuit fites del Neolític a Catalunya” a càrrec de Lluís Batista (arqueòleg de l’Institut de Paleoecologia Humana i Evolució Social de la Universitat Rovira i Virgili i Comissari d’exposicions de l’Obra Social – Fundació “la Caixa”). En la xerrada es tractarà el període Neolític a les nostres terres d’una forma global i didàctica a través de les vuit fites o “avenços” que defineixen un abans i un després respecte a etapes anteriors: indústria lítica, art esquemàtic, ceràmica, agricultura, ramaderia, espais d’hàbitat, espais funeraris i explotació minera. Aquesta xerrada s’engloba dins de les activitats programades amb motiu de l’exposició: “Sedentaris. Els primers poblats a Catalunya”, que es portarà a terme a la carpa instal·lada a la Plaça de l’església, organitzada per l’Ajuntament de Castelldefels i la Fundació “La Caixa”.

{mosimage}Divendres 19 d'octubre'07, 19.30 h. Casal de Cultura
Xerrada: "La segona República i la Guerra Civil al Baix Llobregat. Castelldefels i Gavà”  a càrrec de Miquel Ruiz. La Guerra Civil a Castelldefels ha estat un tema poc treballat i, fins i tot, sembla, una mica tabú. En aquesta conferència s’intentarà veure, en el context general de la comarca, quin va ésser el seu desenvolupament a Castelldefels i  quines vivències varen patir els nostres pares i avis.

Dissabte 27 d'octubre'07, de 9.30 a 18.30 h. Trobada entitats.
Campus de la UPC de Castelldefels, es portarà a terme la “Primera Trobada d’Entitats d’Estudis del Baix Llobregat”, organitzada pel Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat i on el GREHIC i la UPC de Castelldefels serem les entitats que acollirem els actes de la Trobada. La intenció d’aquesta Primera Trobada d’Entitats d’Estudis del Baix Llobregat té, com a objectiu primordial, afavorir un major coneixement entre les diferents entitats de la comarca, de forma que es puguin ampliar les possibilitats d’intercanvi d’experiències i de col·laboració de projectes. Així mateix, ha de servir per donar a conèixer el què fem, tant a les administracions com al públic en general.