Espais per creixer i conviure

Espais per creixer i conviure

{mosimage}Fa uns dies, coincidint en un acte de la ciutat amb una regidora d'una altra formació política, aquesta em comentava, més o menys, que no s'imagina una que,  quan el desig de ser mare (pare) es fa realitat, és tan difícil compaginar la dedicació als fills amb la feina. Li vaig donar la raó: comparteixo amb ella, i segur que amb molta gent aquesta preocupació per poder oferir als fills temps, qualitat de relació, de joc, d'estar junts. En aquest desig d'oferir als fills propis i dels altres el millor de les relacions humanes i uns espais on infants i  famílies puguin compartir creixement i desenvolupament en tots els sentits, està basat el projecte educatiu de les escoles  infantils 0-3 municipals, perquè sabem que una societat com la que vivim necessita ser "injectada" en les seves mancances d'educació i oci  dels valors de l'escolta, l’observació, la paciència, el respecte al tarannà de cadascú/na des que som nadons.

Diuen els que més hi entenen, d'aquests temes, que ens "fem" d’una manera genèrica dels 0 als 3 anys. Per això, la Casa dels Infants de Can Vinader i, des d'ara, la Casa dels Infants de La Muntanyeta, són dos espais de trobada entre infants, famílies i educadores (utilitzo el femení perquè  és real) per ajudar a fer la societat més humana, més propera a les preocupacions i prioritats de mares i  pares.

Us convidem a conèixer de prop les escoles bressol per entendre millor el nostre projecte: que Castelldefels tingui nens i nenes feliços que sàpiguen conviure amb els altres. Portem un retard considerable perquè, durant més de 20 anys, la Generalitat no va fer el pas d’establir el conveni per a aquesta etapa educativa com ara sí tenim, però estem, a poc a poc, millorant els serveis.

Aprofitem aquest espai per convidar-vos a la 18 edició de les Jornades de Pau i Solidaritat de Castelldefels que celebrarem del 19 al 27 d'octubre. Un altre espai per compartir i construir una societat més justa i igualitària.