En català, si us plau

En català, si us plau

{mosimage}Ja hi tornem a ser amb l’eterna polèmica de l’ús i coneixement del català i castellà, i és que el Departament d'Educació acceptarà la tercera hora de castellà imposada pel govern espanyol a les escoles de primària, i ho farà per mitjà del decret que regula els continguts de l'educació primària a Catalunya i que, a la pràctica, s'adapta al text del reial decret d'ensenyament de mínims aprovat pel Ministeri d'Educació. Amb això, els centres que ho vulguin podran fer una hora més de llengua castellana. L’Irene Rigau, diputada nostra al Parlament, ha declarat que aquesta mesura “trenca el reconeixement” a la llengua vehicular, la catalana. Per descomptat, ja han sortit partits que, arran d’això, han intensificat la seva croada particular en contra de la llengua catalana. Entre ells, i no podia ser d’una altra manera, trobem Ciutadans, que ja s’ha posat a reivindicar una escola almenys bilingüe en considerar clarament perjudicial per a la formació dels alumnes catalans una escola exclusivament en català. En aquest sentit, a Castelldefels, Ciutadans va presentar en el darrer Ple una moció sobre l’aplicació a Catalunya del Reial Decret 1513/2006 pel qual es regulen els continguts educatius mínims en l’Educació Primària, una moció que, en essència, no era res més que un altre atac al català, per la qual cosa no va ser aprovada. Al grup municipal de CiU de Castelldefels pensem que aquest tipus d’iniciatives no són més que involucions.

El català és la llengua pròpia de Catalunya i la llei ja la preserva. El reial decret espanyol vulnera competències que són pròpies de la Generalitat, conforme amb l’Estatut de Catalunya. A més, la política d’immersió lingüística fa molts anys que funciona de forma notable a casa nostra, gràcies a la feina del govern de CiU en el seu moment i de tota la societat catalana. I una cosa més: el passat mes d’abril, el Consistori de Castelldefels va aprovar el reglament de l’ús de la llengua catalana (reglament emparat en la Llei de Política Lingüística), que vol fomentar l’ús del català dins la nostra administració.  Visquem la vida en català, i en pau, que no costa tant!