Primer premi a l’IES Josep Lluís Sert

Primer premi a l'IES Josep Lluís Sert

{mosimage}Alumnes de l'IES Josep Lluís Sert guanyen el primer premi, dins del marc del concurs estatal “Ciencia en Acción”,  en la seva 8ª edició, celebrat a Saragossa entre els dies 19 i 21 d’octubre, els alumnes del nostre Institut, Laura Pardal, Constanza Pons i Alejandro Rivera, varen guanyar el Primer Premi en la categoria d’Astronomia “Adopta una estrella”.

El certamen es va dur a terme al Paseo de la Independencia de la capital aragonesa, en el qual varen participar més de 40 instituts de tot Espanya. El jurat del certamen  va concedir el Primer Premi als nostres alumnes per la categoria del seu treball, així com per les explicacions que del mateix varen fer in situ al jurat i als assistents en general.

El treball consisteix en la medició de paràmetres d’estrelles dobles, utilitzant materials no professionals i aconseguint resultats molt precisos.

L’Agrupació Astronòmica de Castelldefels va oferir tota l’ajuda necessària deixant les instal·lacions de l’observatori de Cal Ganxo. Especialment s’ha d’agrair la direcció i supervisió fetes pel Sr. Antonio Bernal.

El Premi va consistir en un diploma individual i una estança d’una setmana en qualsevol de les instal·lacions astronòmiques que el CSIC  (Centro Superior de Investigaciones Científicas) té per tota la geografia espanyola.

El treball en qüestió servirà de base perquè els alumnes desenvolupin el seu Treball de Recerca aquest curs acadèmic.

Enhorabona! i… Felicitats!