Exposicicó: Feminicidi i Maquila a Ciudad Juárez

Exposició “Feminicidi i Maquila a Ciudad Juárez”

Del 24 de novembre al 9 de desembre s’ha pogut veure a Castelldefels l’exposició d’art contemporani: Feminicidi i Maquila a Ciudad Juárez, l’autora i comissària de la qual és l’Eva Sánchez, historiadora d’art feminista i crítica d’art. La producció de l’exposició ha estat a càrrec del  Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison de Barcelona

L’exposició ha constat d’un total de 25 peces, produïdes per artistes de nacionalitat mexicana i europea, catalana, més concretament, amb l’excepció de Lina Pallotta, d’origen italià, que actualment viu i treballa als Estats Units. El fet de reunir en un mateix espai artistes de nacionalitats diferents té com a objectiu donar dues visions viscudes des de dos punts dispars. La mexicana des de la proximitat i vivència dels fets i la catalana des de la llunyania, a través de la informació, cadascuna de les quals reflecteix el seu coneixement o visió particular de la situació. La inclusió del treball de Lina Pallotta representa una mirada afegida, una tercera postura davant d’una realitat: la visió d’una artista europea que viatja a Ciudad Juárez per oferir un testimoni des d’una òptica externa als fets, però a través d’un exhaustiu treball de camp, que es visualitza en la seva obra fotogràfica.

L’exposició és un punt de trobada entre àmbits culturals i geogràfics diferents, reunits per alçar la veu, a través del mitjà plàstic, sobre una greu situació que pateixen milions de dones actualment: la precarietat laboral i la violència de gènere.

Castelldefels sempre mostra una sensibilitat molt especial en aquelles causes en les quals es produeixen violacions dels drets humans o situacions de violència de gènere. No podem estar-nos de braços plegats!.