Quan on fa fred és a dins

Quan on fa fred és a dins…

{mosimage}A fora hi ha l’escalf de la ciutadania
I no ho dic endebades, mentre el folklore de vendre’s amb banderoles i propagandes buides és l’eix de la política municipal a la nostra ciutat, repassem la revista “El Castell”, que ven la pell de l’ós abans d’haver-lo caçat, veiem com cada cop les prioritats s’allunyen més de la realitat de la gent, les fotos, per color i lluentons que tinguin, no transformen la realitat. Escoltem el munt de paraules buides i les energies que gasten a justificar el que no és creïble, un horitzó al final del camí que diu: no cal fer, cal dir, fer veure que fas i sortir a les fotos acolorides al servei de la seva propaganda partidista. Que els avions i sobretot els més sorollosos se salten qualsevol pacte? … Parole…parole… que diu la cançó.
En canvi, a fora del govern, lluny de companyies poc desitjables, hi ha la ciutat i la seva gent. Hi ha els que lluiten pel seu barri, els que s’organitzen en entitats per salvar el poc que han deixat de cultura pròpia i patrimoni. Altres han donat una lliçó organitzant i convocant en assemblea la gent afectada per l’amiant, la que va ser en el seu moment i la que pot ser-ho encara en llocs on aquest material va estar emmagatzemat, amenaça silenciosa. Veïns i veïnes que treuen hores de son per a fer coses en benefici dels seus barris. Altres que malden per preservar el poc bosc que ens queda. Alguns han obert un espai de debat i reflexió de l’esquerra, fora del poder de la nostra ciutat, amb pocs calés i amb il·lusió, obren finestres. N’hi ha que amb poca pensió viuen la injustícia de veure com li deneguen una targeta rosa, una assistència domiciliària, etc., ser honest amb les rendes és encara castigat mentre altres fan la viu- viu.

Algú, dels que se senten millor perquè manen a la nostra ciutat, un dia em van dir que calia estar al govern municipal a qualsevol preu perquè a fora hi feia molt de fred. S’equivocaven. On fa fred i on la grisor no deixa entreveure el raig de sol és a dins. A fora la lluita és dura, però viva. I cada dia pots escoltar i aprendre, la ciutadania de Castelldefels és viva i càlida entre un gèlid mar de propaganda.