Els Reis Mags visiten Castelldefels

Els Reis Mags visiten Castelldefels

La festa més màgica de l'any va reunir a centenars de persones als carrers de la ciutat.

{mosimage}El passat 5 de gener Castelldefels va viure la nit més màgica de l’any amb l’arribada dels Reis Mags d’Orient. Melcior, Gaspar i Baltasar van arribar a Castelldefels a les 12 del matí per mar. Ho van fer a bord de l’impetuós veler Far Barcelona, acompanyats d’un grup de patges reials, i atracant a Port Ginesta, on van ser rebuts per centenars de ciutadans, sobretot, nens i nenes. Després de saludar als assistents i repartir regals entre els més petits, els tres Reis Mags van ser traslladats fins el castell, on van descansar fins l’hora de la cavalcada.

I va ser a les 18,15 hores quan va començar l’espectacle. Les carrosses dels tres Reis d’Orient acompanyats del seu seguici de patges a cavall, malabaristes amb foc i patges a peu van sortir del castell per dirigir-se al carrer Manel Girona on els esperaven la resta de carrosses de la cavalcada, carrosses d’entitats, empreses, etc., i la tradicional carrossa de l’estel que obre la cavalcada. En total, una dotzena de carrosses van formar la cavalcada d'enguany, amenitzada per diversos espectacles d'animació i vigilada de a prop per més de 200 voluntaris, a banda dels efectius de seguretat desplegats per l'esdeveniment. Així doncs la desfilada va recórrer Manel Girona, l’Avinguda de la Constitució, el carrer Dr. Ferran i Arcadi Balaguer, carrers que estaven plens de gom a gom, fins arribar a la Plaça de l’Església.

A la Plaça, fins l’arribada dels Reis es van succeir actuacions de tot tipus. A les 20 hores, les carrosses de Melcior, Gaspar i Baltasar arribaven al seu destí i, com ja és habitual, tots tres Reis eren rebuts per l’alcalde de Castelldefels i altres autoritats. Els Reis d’Orient van fer la seva ofrena al pessebre instal·lat a la Plaça de l’Església i van pujar al balcó de l’Ajuntament, on es van fer els parlaments. L’alcalde va lliurar a Melcior, Gaspar i Baltasar, les claus de la ciutat, per a que poguessin entrar a totes les llars del municipi i desar els regals.

Finalment, els tres Reis van seure en els trons instal·lats davant de l’edifici consistorial i van atendre a tots els nens i nenes que van fer cua a la Plaça per poder fotografiar-se amb el seu Rei favorit o lliurar-li la seva carta personalment.