Entrevista a Juanjo Capdevila

Entrevista a Juanjo Capdevila

  • Juanjo Capdevila i Zarco.
  • Data de naixement: 19 de maig de 1978 a l’Hospitalet de Llobregat.
  • Veí de Cornellà de Llobregat fins a l’any 2006 on va anar a viure amb la seva dona, Meritxell, a Gavà. Pare d’un fill de nom Iker i un altre que naixerà en breu, de nom Julen.
  • Tècnic Superior d’Administració i Finances, estudiant la Diplomatura de Ciències Empresarials. Cursant el curs de Directiu organitzat per la Federació Catalana de Futbol. Cursat diferents cursos de Comptabilitat avançada, Ofimàtica i Base de Dades.
  • Treballador del Consell Català de l’Esport de la Generalitat de Catalunya i responsable de Formació i Promoció de la Federació Catalana de Bàdminton. Coordinador de Catalunya en el Projecte “Se Busca Campeón” de la Federación Espanyola de Bàdminton.

{mosimage}Com està organizat el Club de Futbol Sala Femení en aquest moment i quines són les teves funcions?
EL Club de FSF de Castelldefels està presidit pel Sr. Víctor Vidal; la secretaria i administració del club l’ocupa la Sra. Marga Ricart, i jo m’encarrego de la vicepresidència i de la comptabilitat, així com de l’àrea de premsa, protocol i màrqueting. Una de les meves prioritats és que l’àrea econòmica, l’esportiva i la de premsa i protocol actuïn amb total independència, cadascuna d’elles amb els seus respectius responsables, però supervisades per la presidència del club.  

Quins objectius tenen previstos per a l’any 2008?

Per aquest any 2008, tots els components del club ens hem marcat com a objectiu esportiu aconseguir participar en la fase d’ascens a la Divisió d’Honor espanyola, i mantenir la resta dels equips a les màximes categories catalanes. Econòmicament, l’objectiu en el qual treballem el Sr. Victor Vidal i jo és aconseguir un pressupost suficientment estable que permeti a l’equip disputar amb total normalitat la màxima competició estatal. Estem contactant amb diferents empreses de Castelldefels, proposant l’estudi del nostre ambiciós projecte. El club té la necessitat d’un patrocinador potent que aposti per l’equip a la Divisió d’Honor estatal.     

Com afronten el finançament del club? A quant puja el pressupost?

El finançament del club és complicat, ja que a part del primer equip disposem de 2 equips sèniors més, així com l’equip femení base i els 3 equips de categories inferiors. Obtenim subvencions econòmiques per part del Consell Català de l’Esport i del Patronat Municipal d’Esports de Castelldefels, quantitats que no garanteixen un pressupost que permeti jugar la Divisió d’Honor estatal. També disposem d’una aportació del nostre principal patrocinador, IM.VI.SA, així com petites aportacions d’empreses de la població que ens ajuden en el dia a dia del club. El club també compta amb les quotes dels jugadors i jugadores de categories inferiors. El pressupost de la temporada 07/08 del club oscil•la entre els 20.000 € i  els 22.000 €, en funció de les aportacions privades.

Com has arribat al club? Com creus que es pot promocionar el futbol base?

La meva arribada al club va ser provocada per una trucada del president al Consell Català de l’Esport, demanant-me assessorament en el procés de justificació de la subvenció de l’any 2006/07. Com a veí de Gavà, i donada la proximitat a la seu del Club de FSF de Castelldefels, i com a “implicat en l’ajuda” de la problemàtica de gènere dins de l’esport, em va semblar un projecte molt interessant i vaig oferir la meva col·laboració desinteressada al club. La principal manera de poder promocionar el Futbol Base Femení és sense cap mena de dubte la proximitat del nostre esport a les escoles. Treballant una unitat didàctica que els nostres tècnics, els Srs. Àlex Rojo i Edgar Castillo, coordinats pel director tècnic estant preparant de cara al curs 08-09. Estic treballant en la difusió en premsa escrita i TV de les activitats de la nostra entitat, donant a conèixer els esforços que des del club s’estan duent a terme per mantenir una estructura femenina en diferents categories del futbol sala femení i poder lluitar per estar en la màxima categoria del futbol sala nacional.

Gràcies.