La utilitat del vot

La utilitat del vot que no és el mateix que el vot útil per alguns

{mosimage}Situats a pocs dies d’iniciar oficialment, oficiosament ja fa dies que dura i dura la campanya electoral de les properes generals, i, davant el mercadeig de promeses a les que malauradament ens tenen habituats els partits estatals, ara cal afegir que CiU que es declara nacionalista vol mercadejar amb el govern de la Generalitat. Aquest partit que clama pel vot útil, per a ells, és clar, pretén que el nostre govern es decideixi a Madrid?. No. El govern de Catalunya, senyors del PSOE i de CiU, es decideix a Catalunya. Parlem doncs no de vot útil per a aquells que ens no han acomplert el que van prometre, per aquells que ens volen anorrear, llengua, cultura i benestar, ofegant-nos econòmicament i valorem quin és el vot més útil per a encarar una legislatura estatal en la que com a país ens hi juguem el dia a dia de la nostra gent. Necessitem estar en condicions d’establir acords puntuals amb qui governi a l’estat per a aconseguir redreçar el finançament que ens ha de permetre desenvolupar les polítiques socials imprescindibles, necessitem els diners, els nostres, que han marxat i no tornen, per fer front a unes infrastructures que ens impedeixen competir i ens aboquen a deslocalitzacions que generen atur i precarietat, els necessitem per una sanitat pública digna, per millorar l’educació, per desplegar la Llei de Serveis socials universal i la Llei de la dependència (la que no va votar CiU) i que necessita més recursos per arribar a tothom, necessitem més i millors polítiques d’immigració, necessitem millores socials per la nostra gent més gran, els més joves…Necessitem exigir a través d’acords puntuals els nostres recursos. Per tant, a l’hora de plantejar-nos el vot, pensem en la utilitat del vot, a qui donarem la veu i la capacitat de defensar la gent, la nostra, la del país, i no ens deixem enlluernar en vots útils per alguns que només pretenen aconseguir en unes eleccions espanyoles allò que les urnes i la seva manca de capacitat negociadora no els ha donat el govern de Catalunya. No em diu res votar un partit espanyol contra un altre partit espanyol, tots dos ens ho posaran magre, ni tampoc falsos nacionalistes que veuen la seva casa gran del catalanisme adossada a la Moncloa. Pensem en la utilitat del vot, no en un vot útil que ens pot sortir encara més car.