Pensant en Catalunya

Pensant en Catalunya

{mosimage}Les eleccions generals del 9 de març, segons els pronòstics electorals, es presenten força ajustades. Sembla que més enllà del nostre Principat només hi ha dues opcions possibles: Zapatero o Rajoy, i tota la resta de formacions polítiques semblen cridades a fer de comparses. Aquesta dependència de Madrid no té raó de ser a Catalunya, encara que la realitat ens hagi fet creure una altra cosa des que el Tripartit va ser engendrat. Malgrat que CiU ha estat la guanyadora en les dues darreres eleccions autonòmiques, les regles democràtiques del joc, però, han ajudat a crear aquest artifici polític instal.lat a la Generalitat que, si ens posem mitològics, recorda més al monstre de tres caps que guardava la porta dels Inferns que no pas altra cosa. Però si de veritat volem que aquest infern no pugi a la terra, com ens ha passat durant els últims mesos a Catalunya, cal que CiU obtingui en les eleccions generals un resultat que li doni la força suficient per poder incidir en la política que Zapatero o Rajoy vulguin aplicar a casa nostra. Ras i curt: no podem permetre que se’ns tornin a rifar com ho han fet fins ara i, a sobre, amb l’aquiescència de la Generalitat. Cal poder defensar obertament els interessos de Catalunya o, més ben dit, que s’apliqui ni més ni menys la política que, per llei estatutària, toca. Com diu el President Pujol, “que els catalans no ens deixem trepitjar” i, ara que podem, hi hem de posar remei. A Catalunya, la formació política que, ara per ara, té la llibertat de presentar un programa que es desplegui en benefici dels catalans i les catalanes es CiU. Sabem perfectament que el PSC fa seguidisme i que el PP no deixa de calumniar-nos; tampoc no podem esperar gaire d’ERC i ICV, formacions que s’aixopluguen sota l’opció Zapatero…, així que a l’horitzó electoral català només s’hi veu una opció veritablemet assenyada per retornar a Catalunya aquell imatge fonamentada de respecte que sempre ens ha caracteritzat. Aquesta opció és Convergència i Unió, amb rima i tot.

Anna M. Pérez (CiU)
Tinenta d’alcalde de Comerç,
Promoció Econòmica
i Foment de l’Ocupació