Visita de mestres bosnians

Mestres bosnians al CEIP Lluís Vives

{mosimage}L’escola CEIP Lluís Vives rebrà, des del 12 de febrer fins al 15 de febrer,  una delegació de mestres de Bòsnia i Hercegovina. Aquests formen part d’un grup de 8 mestres que també simultàniament visita escoles de Barcelona, Rellinars i Palma.

La visita respon al 7è seminari "Per un retorn en clau de reconciliació" que organitza des de fa set anys  l’organització Mestres per Bòsnia:  http://www.mxbosnia.org

Una part  del seminari es va realitzar al juliol del 2006 a Bratunac (Bòsnia) i va comptar amb la participació del CEIP Lluís Vives amb l’exposició d’experiències educatives amb aules d’acollida, exposició que va comptar amb la presència d’uns 120 mestres de diverses zones de Bòsnia.

L’altra part del seminari consisteix en el fet que 8 mestres que hi han participat, agrupats en parelles (un de la Federació Croato-musulmana i un altre de la República Srspka) comparteixen l’activitat escolar diària i coneixen el funcionament i organització de centres escolars de Catalunya . Durant l’estada  també coneixen de primera mà el tractament de la diversitat, el funcionament de les aules d’acollida, el paper de les AMPES,  els recursos que ofereix l’administració, visitaran l’escola Bressol La Muntanyeta… En resum, amb el desig de refer i avançar en la renovació pedagògica a Bòsnia i Hercegovina, compartiran noves experiències amb el professorat i l’Equip Directiu de l’escola i també seran rebuts per l’Ajuntament de Castelldefels.

Els mestres bosnians, que completaran l’estada d’10 dies,  participen amb el compromís de treballar per parelles i d’explicar la seva experiència un cop retornin a Bòsnia en el benentès de:
• Fomentar la convivència plurinacional de BiH.
• Contribuir al desenvolupament de valors, actituds i mètodes democràtics.
• L’impuls de la cultura de la pau basada en el diàleg i la cooperació.
• La col·laboració en la reconstrucció de l’educació.

Rafel Casas, representant del seminari “Per un retorn en clau de reconciliació a Bòsnia i Hercegovina “ al CEIP Lluís Vives  a8015843@centres.xtec.es
Tel.   93 6656353   Fax  936658939     Passeig del Ferrocarril, 262