Agenda GREHIC Abril 2008

Agenda GREHIC Abril 2008

Activitats del Grup de Recerques Històriques de Castelldefels (GREHIC) al mes d'abril 2008.

{mosimage}Fins el 12 d’abril
EXPOSICIÓ sobre  el tema Imatges de Castelldefels: la visió dels artistes. En aquesta vuitena edició del cicle d’exposicions sobre Imatges de Castelldefels, hem volgut donar la paraula (de fet, la imatge) als artistes que han plasmat la nostra ciutat en les seves obres. En les anteriors edicions sempre havíem exposat imatges fotogràfiques sobre diversos temes (societat, personatges, turisme, festes…), però en aquesta ocasió ens ha semblat que seria interessant saber com “veuen” la ciutat els ulls de les persones, a través de les seves obres (pintura, gravat, etc.). 
Al Casal de Cultura de Castelldefels.

{mosimage}Del 4 al 18 d'abril
EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA de Lotte Grahn-Mendoza.
La Lotte, una artista de la càmera, fa més de 20 anys que viu a Castelldefels i aquesta exposició pretén ser un homenatge a la seva trajectòria, tot i que tan sols reflecteix un període molt concret de la seva vida, tal vegada, potser, el més apassionant de la seva carrera. L’acte inaugural es portarà a terme el divendres, dia 4, a les 20.30 hores, a la Biblioteca Ramón Fernández Jurado, de Castelldefels.

Divendres 25 d'abril
TAULA RODONA sobre el tema Ràdio Castelldefels, 25 anys d’història. Històries de la ràdio. El tractament de la Taula serà com una tertúlia, on el públic podrà participar de manera espontània i on els tertulians: Anna López, Jordi Notó, Josep Ramón Díez i Lluís F. Jorcano, periodistes d’aquesta ràdio, ens explicaran alguns dels moments més impactants, anècdotes i esdeveniments ocorreguts al llarg de tots aquests anys. L’acte tindrà lloc al Casal de Cultura de Castelldefels, a les 19.30 hores..

{mosimage}El conferenciant és autor -juntament amb Neus Cardona Vives i Gabriel Garcia Rosauro- del llibre El Crimen de Castelldefels (1999), fruit d'una llarga investigació de tretze anys, on s'expliquen uns fets ocorreguts a finals del segle XIX, no per molt coneguts menys interessants.

En la seva xerrada el conferenciant, a més d'una aproximació als esdeveniments, donarà un cop d'ull al Castelldefels de finals del segle XIX, un poble que, com ens podem imaginar, era totalment diferent de l'actual.
 
L'acte se celebrarà al Casal de Cultura de Castelldefels, a les 19.30 hores.