Qui tem… una nova llei electoral?

Qui tem… una nova llei electoral?

{mosimage}Sortint de la ressaca d’unes eleccions injustament bipolaritzades en els mitjans de comunicació que parlaven més d’una elecció de president que no pas d’uns programes electorals concrets, i amb uns resultats que, sota el meu parer, emboiren una mica la pluralitat i la riquesa parlamentària, la pregunta que em queda al davant, com una gota d’oli insistent surant sobre un got d’aigua, és: a qui li fan por els petits? Quin Goliat és encara poruc, electoralment parlant, davant dels Davids que no som tants però en som? Qui té por del llop…vull dir, d’una nova llei electoral? I per què?

Ningunejar els que no pensen com un/una mateix/a, sabent a més que partim de la distància numèrica, no sembla massa positiu a llarg termini. Eliminar els diferents a partir de fer-los invisibles… no sembla que hagi de ser bo per a un país com el nostre. Per què el meu vot a la província de Barcelona val menys que el d’una altra ciutadana amb igualtat de drets i deures en altres províncies? Hi ha moltes preguntes que els grans (i valents) haurien de respondre per aconseguir que Espanya no tingui una falsa imatge dual, empobrida políticament, amb una llei que reculli la pluralitat, que sigui un pas més envers la millora de la democràcia participativa.