L’amiant i la nostra Ciutat

L'amiant i la nostra Ciutat

{mosimage}La ciutat va patir durant una part de la seva història la fàbrica de fibrociments de Rocalla, que treballava amb amiant. En aquells moments no es coneixien prou els seus riscos, però ara patim les seves tristes conseqüències com és el patiment d’una part dels ex treballadors que han sofert greus efectes sobre la seva salut, com a conseqüència del seu treball. Tot i així, Rocalla ja porta 15 anys fora de la ciutat.

Des de fa uns mesos, els treballadors de l’oficina de Correus de la ciutat van manifestant la seva preocupació envers l’amiant i les seves conseqüències. L’ajuntament ha fet seves, en tot moment, les preocupacions i, sobretot, s’han desplegat totes les actuacions necessàries per tal que continuï sent una ciutat saludable.

En aquest sentit, totes les institucions compromeses amb la Salut, des de la Conselleria i la Direcció General de Salut Pública fins a la nova Agència de Protecció de la Salut, el Servei Català de la Salut o l’ICS, s’han implicat per donar resposta a les inquietuds dels treballadors de Correus. De les diverses actuacions que hem realitzat fins aquest moment, totes les notícies són absolutament tranquil·litzadores i poden garantir que els ciutadans de Castelldefels no tenen més riscos per a la seva salut que el conjunt del país.

Tot i així, totes les administracions implicades continuarem treballant  per garantir la seguretat i tranquil·litat de tothom.

Ramon Morera i Castell
Regidor de Salut