Mossos d’Esquadra

Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra

{mosimage}L’1 de novembre de 2008 vam arribar a  Castelldefels la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra, amb plenes competències i amb moltes ganes de treballar per a la ciutat.
Vam estar treballant amb molta antelació per donar un servei pròxim al ciutadà:  de col·laboració, comunicació directa i tracte constant amb ell. Un servei que ens ha de permetre resoldre qualsevol tipus d’incidència i sobretot aconseguir que la relació entre el ciutadà i el  policia sigui pròxima i cordial.

A la comissaria de Castelldefels comptem amb un grup de policia de proximitat i una oficina de relacions amb la comunitat,  des d’on duem a terme diverses actuacions com ara contactes i reunions amb els directors dels centres d’ensenyament  públics i concertats. A banda, preparem xerrades preventives per a gent gran, comerciants, empresaris i joves i  ens reunim amb les diferents entitats de la ciutat d’on traiem  informació molt important sobre  fets penals i queixes.  A tot això, hi hem d’afegir també els contactes periòdics,  les visites, les xerrades, els plans de victimització i el seguiment dels establiments que han patit algun tipus de fet delictiu.

Així doncs:

  • Establim i mantenim un contacte diari entre les patrulles de proximitat i els ciutadans que formen part del teixit social  dels barris.
  • Identifiquem i contactem personalment amb tots els representants d’entitats, institucions, organitzacions, etc., que hi ha al territori amb l’objectiu de  detectar els problemes que afecten els ciutadans i donar respostes particulars a cada problema concret.
  • Apliquem programes  en l’àmbit del comerç a través de campanyes preventives sobre les diferents mesures de seguretat i d’autoprotecció, per tal de millorar la seguretat i reduir la victimització, especialment en aquells col·lectius de risc, sempre a través de contactes personals.
  • Analitzem les informacions relacionades amb conflictes i/o delictes que es detectin, i gestionem aquesta informació per tal de prevenir-los i aconseguir una resposta diligent i efectiva.
  • Realitzem un servei al mercat setmanal, per prevenir els furts i els delictes contra la propietat intel·lectual.

Els principals objectius són els següents:

  • Donar a conèixer i millorar les relacions de la Policia de la Generalitat – Cos de Mossos d’Esquadra amb la societat, desenvolupant programes d’actuació envers els ciutadans a través del teixit associatiu incidint de manera prioritària en aquells col·lectius rellevants per la seva vulnerabilitat. Es fa mitjançant xerrades, conferències, visites i contactes directes, realitzant campanyes ciutadanes que tractin de diferents temàtiques d’interès.
  • Fomentar la cooperació, col·laboració i coordinació en dispositius policials i actuacions puntuals amb la Policia Local i altres operadors públics de la localitat.
  • Aconseguir la implicació ciutadana i dels diferents col·lectius socials en la resolució dels conflictes que es puguin generar, per tal de crear un clima de confiança, de complicitat i de col·laboració.

Amb aquest petit espai volem informar i fer partícips els ciutadans de les actuacions que en aquest àmbit realitzem mensualment i agrair la seva important col·laboració.

www.Mossos.net