Oficina Local d’Habitatge

L'Oficina Local d'Habitatge al 93 664 69 90

Fa gairebé un any i mig que l’ Oficina Local d’Habitatge de Castelldefels va començar a treballar per centralitzar tots els serveis relacionats amb l’habitatge, des de la informació fins a la gestió dels ajuts al lloguer.

Ubicada al carrer 11 de Setembre, núm. 2, aquesta oficina ha augmentat el volum de consultes i gestions en aquests primers mesos de 2008, especialment des de la posada en marxa de la Renda Bàsica d’Emancipació (RBE): uns ajuts al lloguer per a joves que concedeix l'Estat però que es gestionen des de l’Oficina Local d’Habitatge. Així, un total de 784 sol·licituds ja han estat lliurades a l’Oficina.

Un altre dels serveis destacats de l’Oficina Local d’Habitatge és la Borsa de Mediació de Lloguer Social, que posa en contacte llogaters i propietaris per tal que els propietaris obtinguin un seguit de garanties respecte al seu habitatge, mentre els que busquen un pis de lloguer puguin trobar en la borsa habitatges a un preu més reduït que el que estan al mercat obert.

A banda, des de l’Oficina Local d’Habitatge també s’ofereix informació sobre aspectes legals, econòmics i tècnics relacionats amb l’habitatge; informació i tramitació per incloure pisos buits en una borsa de lloguer assequible; informació sobre les promocions d’obra nova que estiguin sotmeses a ajuts públics; sol·licitud i tramitació de les Cèdules d’Habitabilitat; i informació i tramitació d’ajuts per a la realització d’obres de rehabilitació d’edificis i habitatges.