Xerrades estalvi d’aigua

Xerrades estalvi d'aigua

{mosimage}180 persones assisteixen a les xerrades de Cal Ganxo sobre l'estalvi d'aigua domèstica. Entre el 26 de març i l'1 d'abril, el Centre d'Activitats Ambientals Cal Ganxo va dur a terme una sèrie de cinc tallers sota el títol “Xerrades per a l'estalvi d'aigua a casa”. Aquestes van tenir lloc a diferents punts del centre de la ciutat, (Biblioteca R. Fdez. Jurado, Casa dels Infants C. Vinder, Cal Ganxo, Col·legi Frangoal i Casal de Cultura) escollits amb la intenció d'aproximar-ne el contingut al màxim a la ciutadania. La sessió realitzada el matí del dissabte a Cal Ganxo va comptar, a més, amb un servei d'acollida-taller també sobre l'aigua, de manera que els pares que assistiren a la xerrada amb els seus fills, els van poder deixar a càrrec de les educadores de la Fundació Sigea.

Els assistents es van poder endur estalviadors d'aigua per instal·lar a les aixetes de casa seva de manera totalment gratuïta, així com una Guia per a l'estalvi d'aigua domèstica, editada per la Xarxa de Municipis per la Sostenibilitat, de la qual Castelldefels en forma part, representada en aquests moments pel Regidor de Cultura i Polítiques Transversals de Sensibilització Ambiental, Joan Lluís Amigó. El Regidor va assistir a les xerrades juntament amb els 180 assistents, que van demostrar la seva profunda preocupació pel tema de la sequera i la seva ferma voluntat d'implementar mesures d'estalvi a les seves llars.

L'èxit de la convocatòria d'aquestes xerrades ha portat a la Regidoria, de la mà del CAA Cal Ganxo a organitzar-ne tres xerrades més, totes tres amb servei d'acollida-taller al llarg del mes de maig. Aquestes tindran lloc el dimarts 13, el diumenge 18 i el dimarts 27, al CEIP Edumar (17:15h), al local de l'Agrupació de Cultura Popular (11 h) i al CEIP Gaudí (17:15 h) respectivament. A les xerrades, es tornarà a fer entrega als participants de dispositius estalviadors d'aigua i se'ls informarà de properes ampliacions de la campanya, que justament ara s'estan planificant de manera conjunta amb altres àrees de l'Ajuntament.