La feina del polític

La feina del polític

{mosimage}Aquest mes volem reflexionar una mica sobre la feina del polític, una feina tan fascinant com amarga moltes vegades. Segons el que trobem en alguns manuals,  d'un polític s'espera capacitat de decisió, bones condicions físiques, una certa preparació jurídico-econòmica, un cert carisma, que tingui "estómac", nervis provats, honestedat, coherència en allò que diu i fa, una mica d'imaginació i utopia i una concepció clara de país, dels seus problemes i les seves prioritats. I, naturalment, una consciència estricta de la moral social. Reunir d'entrada totes aquestes característiques no és fàcil. Amb l'experiència es poden anar adquirint algunes; d'altres són innates. El que és evident és que la voluntat de servei a les persones que t'han fet confiança sempre hi és. El món de la política és molt maco però també pot ser molt cruel. Un exemple de tot el que estem explicant es va produir a mitjan mes d'abril, quan l'assessor de Comerç de la nostra formació va deixar de treballar a l'Ajuntament de Castelldefels per un cas aliè a la nostra població, però que feia inviable èticament la seva continuïtat en el càrrec. La sentència que li van imposar els tribunals, malgrat no ser encara ferma, obligava a CiU a actuar en conseqüència, i en poc menys d'una setmana, aquesta persona marxava de l'ajuntament. La seva actitud l'honora i és per això que el grup municipal li ha donat tot el suport moral en aquests moments en què la política mostra la seva pitjor faceta.

No obstant això, al grup municipal ens imaginem que algú voldrà treure algun rèdit d'aquest cas tancat. Han fet tard. Si malauradament s'insisteix, cal saber que a hores d'ara remoure aquest tema no condueix a res, almenys a res de positiu.