Lliurament Premis Ciutat de Castelldefels 2008

Lliurament Premis Ciutat de Castelldefels 2008

La Coral Margalló, el Gremi d'Hostaleria, l'institut de Ciències Fotòniques i l'activista sahrauí Aminetou Haidar, són els guardonats de l'edició d'enguany.

{mosimage}L'Ajuntament va lliurar el passat 9 de maig a la Sala Institucional del Castell els Premis Ciutat de Castelldefels amb els quals cada any el municipi vol reconèixer, en quatre categories diferents, la tasca d'aquelles persones que han treballat per la llibertat, la igualtat, la solidaritat, el progrés o el civisme, tant a Castelldefels com arreu del món.

Amb aquesta finalitat, el jurat dels premis va triar la Coral Margalló com a guanyadora del Premi Ciutat de Castelldefels d’Acció Cívica pel seu treball, des de fa més de 25 anys, per donar a conèixer el món coral d’arreu del món. Entre d’altres esdeveniments, organitza la Trobada de Músics de Castelldefels, en la qual participa un gran nombre de músics de diferents especialitats instrumentals i de cant individual i coral. Participa en les Festes de Nadal i Sant Jordi i organitza el Cicle Coral d’Estiu on participen corals internacionals. Un dels seus concerts més institucionalitzats és el de Música Religiosa que es celebra als voltants de Setmana Santa.

A la categoria d’Economia, el guanyador va ser el Gremi d’Hostaleria de Castelldefels. El jurat va valorar especialment la seva trajectòria, des de fa més de tres dècades, treballant en la defensa dels interessos del sector de la restauració de Castelldefels i en la promoció i el desenvolupament de l’activitat turística al municipi, dos dels principals motors de l’economia local. Una de les activitats que organitza, la Mostra de Cuina, és ja un referent per al conjunt de la ciutat.En aquest apartat, el jurat va voler atorgar també una Menció Especial al Cinema Metropol per la seva important tasca a favor de la cultura, la cohesió, la responsabilitat social empresarial i la vinculació amb la ciutat. El Metropol s’ha especialitat en una tipologia de cinema, fins i tot allunyada del circuits comercials, que ofereix tant una programació com unes prestacions tècniques de qualitat, convertint-se en un exemple de compromís i vinculació amb la ciutat.

El Premi Ciutat de Castelldefels va ser per a l’Institut de Ciències Fotòniques de Castelldefels, pel seu treball d’investigació i formació, tant bàsica com aplicada, en les diferents branques de les ciències i tecnologies òptiques, al més alt nivell internacional. Instal·lat al campus universitari de Castelldefels, actualment hi treballen més de 300 persones, implicades en nombrosos projectes d’investigació de primera línia mundial.

I finalment, la guanyadora del Premi Especial Ciutat de Castelldefels,  pel seu paper destacat en les campanyes per demanar l’alliberament de presos de consciència i presos polítics saharauis des de començaments dels vuitanta, va ser l’activista sahrauí Aminattou Haidar. Detinguda i empresonada en dues ocasions, entre les seves iniciatives més destacades es troba la organització de les Colònies per la Pau, on milers d’infants saharauís passen les seves vacances amb famílies espanyoles, alguns dels quals a Castelldefels.