Biblioteca al Mercat

Biblioteca al Mercat

{mosimage}És ben sabut que les persones som animals de paraules, que pensem en paraules, que expressem els nostres pensaments en paraules i que, com més paraules coneguem, més bé podrem elaborar i expressar els nostres pensaments i sentiments.

La lectura amplia el nostre vocabulari, eixampla les nostres experiències, amplia els nostres coneixements, ens posa en contacte amb altres realitats, ficcions, móns i situacions molt diverses. Ens dóna respostes, ens planteja nous interrogants, ens permet transcendir-nos i qüestionar-nos a nosaltres mateixos. En aquesta societat canviant, que viu sota els efectes de les innovacions tecnològiques, que avança a marxes forçades cap al que els experts anomenen la societat de la informació i el coneixement, la lectura esdevé un instrumental bàsic per estimular la capacitat de transformar la informació en coneixement. Aquest caràcter central, tant de la lectura com de la biblioteca, ens impulsa a posar en marxa un nou servei de lectura: la biblioteca al mercat.

La biblioteca al mercat, que estarà instal·lada a la plaça de la Democràcia, pretén apropar els llibres, la biblioteca i per tant a la lectura a un espai tan popular com és el mercat setmanal. Aquest servei vol acostar la biblioteca a tots els ciutadans i ho fa amb la voluntat de trobar nous públics per a la lectura.

La biblioteca al mercat comptarà amb un fons de llibres que serà tant de lectura en el mateix espai com de préstec. Al marge de l’oferta de llibres la biblioteca oferirà una àmplia programació de tallers i activitats complementàries.

La inauguració de la biblioteca a la platja tindrà lloc el proper 2 de juliol a les 12 h. La biblioteca al mercat complementa l’oferta cultural que cada any s’ofereix des de la biblioteca a la platja.