Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra

Policia de la Generalitat – Mossos d'Esquadra

{mosimage}El Grup d’Atenció a la Víctima de la comissaria dels Mossos d’Esquadra de Castelldefels, situat al carrer del  Molinot número 1, està  operatiu des del  novembre de 2007. És un servei que té com a funció principal l’assistència, assessorament i  seguiment de les víctimes de violència de gènere i domèstica de la població de Castelldefels que, per les seves característiques, ho requereixin.

El treball que efectua aquest grup consta a fer un seguiment personalitzat i pròxim a les víctimes i d’una  sèrie de gestions i contactes portats a terme per l’agent que té encomanades aquestes funcions, per tal de poder donar una orientació adient al ciutadà que sigui víctima i poder valorar la seva situació de risc. El GAV, a més a més, té  encomanades altres tasques com són el  contacte telefònic posterior a les denúncies efectuada per menors o gent de més de 65 anys, per poder oferir assessorament en qualsevol tipus de  tràmit i  derivar correctament quan sigui necessari.

Aquest Grup depèn funcionalment de la comissaria de Castelldefels i treballa de forma coordinada amb Policia Local i la resta de serveis de l’Ajuntament per poder donar resposta a les necessitats més urgents en una situació de desemparament de la víctima, o de valorar la  necessitat de fer derivacions a altres serveis. També s’estan portant a terme unes xerrades informatives encarades  als col·lectius d’ immigrants per prevenir situacions de risc en l’àmbit de la llar i poder detectar possibles conductes que siguin susceptibles de ferir la vulnerabilitat de les persones més sensibles a ser víctimes d’aquest fets, sobretot les conductes que per qüestió de cultura als països d’origen poden ser delicte; d’aquesta manera s’interactua d’una forma molt directa amb diferents cultures i es fa més fàcil la convivència al municipi.

Així  aquests col·lectius veuen la policia més pròxima i més propera a ells, se’ls facilita  la visita a dependències policials i l’assessorament per a qualsevol tipus d’ajuda que se li pot oferir per part del cos de Mossos d’Esquadra. Aquests serveis que porta  a terme el GAV, juntament amb la magnifica tasca que des de l’Oficina  de Relacions amb la Comunitat i la seva responsable estan duent a terme al municipi, fa que la resposta dels ciutadans hagi estat magnífica, per aquest motiu volem agrair a totes les institucions i, en definitiva, a tots els ciutadans de Castelldefels l’acollida que ens han fet.