Balanç d’un any de feina

Balanç d'un any de feina

{mosimage}Ja ha passat un any des que vam encetar el nou mandat i m’agradaria fer una mica de balanç del que s’ha fet i impulsat des de la Regidoria de Serveis Socials i Dependència que encapçalo. Atès que ens trobem en plena època estival, vull recordar les activitas d’estiu que organitzem per a persones amb discapacitat. Enguany, a banda de la vela adaptada (ja des del 2005), proposem per primera vegada activitats d’equitació. D’altra banda, fa uns mesos i arran de l’aprovació de la Llei de Promoció de l’Autonomia Personal i Atenció a les Persones en situació de Dependència, l’Àrea va crear un servei específic per atendre les persones i familiars beneficiaris dels serveis i/o prestacions econòmiques d’aquesta llei. Vull destacar també que el minibus adaptat està funcionant molt bé i que cada vegada ens el demanen més les residències geriàtriques. Això fa que estiguem avaluant la possibilitat d’incorporar-ne un altre en un futur. També hem de felicitar-nos per la constitució d’una nova entitat que pretén canalitzar els esforços de les persones que volen dur a terme activitats voluntàries en benefici de la comunitat, estic parlant de “Voluntariat Social Castelldefels”. Un altre punt en el qual voldria incidir, pensant en les persones grans, és la promoció del programa intergeneracional d’habitatge compartit entre gent gran i joves universitaris. Aquí, l’Àrea ha treballat amb la UPC i Caixa Catalunya per assolir aquest fita que, ara per ara, està funcionant amb una bona previsió de cara al setembre. I no puc tancar aquest balanç sense referir-me al Pla d’Atenció a les Persones amb Discapacitat, presentat al març de 2007 i posat satisfactòriament a examen un any després en una Jornada que s’ha celebrat recentment a la ciutat. Ja ho he dit en altres ocasions però sempre és bo tenir-ho ben present: Castelldefels pot estar ben orgullosa de la feina que s’està fent des de l’Àrea de Serveis Socials i Dependència. Som un grup qualificat i seriós que, per damunt de tot, pensem en les persones i, en conseqüència, treballem per millorar la seva qualitat de vida.