El Bicing a Castelldefels

El Bicing a Castelldefels

L'Àrea Metropolitana implantarà el Bicing a Castelldefels l'estiu del 2009, la proposta contempla afegir 7 quilòmetres més per a bicicletes i implantar 24 estacions de servei de lloguer públic de bicicletes.

{mosimage}El Bicing, el servei de lloguer públic de bicicletes que s'ha implantant amb èxit a Barcelona, arribarà a Castelldefels l'estiu del 2009.  Aquesta és la previsió que l'Entitat Metropolitana del Transport (EMT) va presentar el passat 17 de juliol als 17 ajuntaments (entre ells Castelldefels) on s'implantarà el nou servei.

Actualment, Castelldefels té 19,5 quilòmetres per a les bicicletes, entre els quals n'hi ha 1,7 d'illes de vianants, 17 de carrils bici i 660 metres a carrers de velocitat limitada. Es proposa 7,1 quilòmetres més per arribar als 26, i tindrà 24 estacions de Bicing.

La proposta de l'EMT s'extén a 16 municipis més. En una primera fase, s'implantaran 440 estacions i circularan 3.520 bicicletes. Ho faran pels 203 quilòmetres adaptats actualment per a bicicletes, tot i que l'EMT proposarà als ajuntaments que ampliïn les xarxes amb l'objectiu d'arribar als 378 quilòmetres. Es vol donar servei a 100.000 usuaris, 50.000 menys que a Barcelona, i el sistema es pagarà amb els abonaments, aportacions municipals i sobretot amb publicitat.