2a Trobada Internacional de Cors d’Homes

2a Trobada Internacional de Cors d'Homes

{mosimage}El passat dia 17 de juliol, Castelldefels va rebre la visita la Coral Jove de Bulgària, dins la 2a Trobada Internacional de Cors d’Homes  organitzada per la Federació de Cors de Clavè. L’acte va començar a dos quarts de deu del vespre i va tenir lloc a l’església parroquial de Santa Maria de la Salut, i vàrem comptar entre el públic assistent amb la presència del senyor alcalde de la ciutat. En primer lloc, va actuar la coral Marinada de Castelldefels, dirigida per Càndid Sànchez que, d’entre el seu repertori, va triar per interpretar la sardana
“La dansa de l’amor“ de Josep Voltas i Viñas i el Vals de caramelles esqueix núm. 1 d’A. Castells.

Tot seguit, la Coral Jove de Bulgària, oficialment “Male Choir with the Sofia Boys Choir“, estrella d’aquest concert, va fer la seva aparició. La vintena de joves que formen la coral es van situar per interpretar les divuit peces que havien escollit per a aquell dia. La seva directora, la senyora Adriana Blagoeva (quin espectacle veure-la dirigir!), els va donar l’ordre de començar a cantar, i des de llavors fins a l’acabament del seu recital vàrem gaudir de les meravelloses veus de tots els components del cor. L’ampli repertori que ens van oferir comptava amb peces de caràcter religiós, folklòriques i populars del seu país. També ens van cantar en espanyol una polka i una nadala.

En acabar l’actuació programada, els forts aplaudiments els van obligar a fer diferents bisos de les peces que ja ens havien ofert. La Coral Marinada els va obsequiar amb una placa en record de la seva visita a Castelldefels i un CD, enregistrat per la coral amb sardanes, havaneres i cançons marineres.

A continuació i al local de la parròquia annex a l’església, l’Ajuntament de Castelldefels va oferir a tots els assistents a l’acte un refrigeri. Animats, els del cor jove ens van oferir (sense la seva directora) a cappella la cançó “Malagueña” del mestre Lecuona que ja van cantar al Palau.

Els de la Marinada no varem voler quedar enrere i també sense el director els cantàrem l’havanera “Mare vull ser pescador”, d’Antònia Vilàs.

Després d’aixó, les fotografies de rigor, tots junts, per recordar aquesta diada tan important per a nosaltres. 

Fernando Gil
Coral Marinada