Encara no està net

Encara no està net

{mosimage}És ben cert que la neteja a Castelldefels ha millorat molt en els darrers anys. Noves màquines, més personal i un intent de mostrar-ho tot amb màquines sorolloses treballant des de les set del matí. Però encara hi ha nuclis de brutícia que l’Ajuntament no és capaç d’erradicar. Així, podem veure nombrosos punts "negres" on la brutícia és omnipresent: cantonades plenes de mobles, passatges amb bosses d’escombraries que només porten que pudor i rates… Sí, per descomptat que existeixen els veïns incívics que, sense respectar les normes ni els seus conciutadans, llencen tot tipus de coses al primer lloc que troben per tal de no caminar quatre passes fins al contenidor més proper. Però tots sabem que la brutícia crida més brutícia. Si aquests punts negres fossin netejats amb rapidessa, la porqueria no es multiplicaria. Si l’Ajuntament vetllés de veritat per vigilar i sancionar els infractors, potser tot estaria més net. Un cas clar el trobem a tots els fanals del poble: des de senyors/es que s’ofereixen per a qualsevol tipus de feina fins a reparadors d’ordinadors, passant per ensinistradors de gossos. Aquí els infractors són molt fàcils de detectar, però l’Ajuntament no hi fa res.

AVVIC ha insistit en aquest problema, fins i tot sol.licitant una campanya de conscienciació al butlletí municipal que entre tots paguem. Però els fanals continuen igual. Es que tenen por de multar els infractors? Creuen que seria una mesura poc popular? Castelldefels continua brut i no s’està fent tot el possible per millorar-ho.