Tenim respostes a la crisi

Tenim respostes a la crisi

{mosimage}Diguem les coses pel seu nom, vivim un període de crisi econòmica, tots ens hem d’estrènyer el cinturó, i alguns ho passen força malament. Tanmateix hi ha esperança. Castelldefels és de les ciutats del Baix Llobregat amb un índex d’atur més reduït,  i l’àmbit en què ens trobem,  el del Delta del Llobregat, té unes grans expectatives de progrés econòmic, començant pels múltiples nous llocs de treball que es crearan amb l’obertura de la nova terminal de l’aeroport, i el fet que estem esdevenint un pol d’atracció d’empreses de noves tecnologies. La nostra posició geogràfica és privilegiada, i realitats com la Universitat Politècnica de Catalunya ens hi ajuden.  Sovint no en som conscients, però a indrets com al polígon del Camí Ral hi ha instal·lades activitats punteres en camps com ara la robòtica i la telefonia,  d’alt valor afegit, que requereixen una mà d’obra qualificada.  En clara coherència amb el nou model econòmic que s’està implementant, els ajuntaments de la zona fa temps que treballem en  la creació d’un cluster empresarial centrat en els sistemes intel·ligents de suport a la mobilitat. Tenim les condicions per fer-ho, la universitat, empreses tecnològiques,  i empreses logístiques vinculades al port i a l’aeroport. Ara ens cal lligar tot aquest conjunt d’elements  i dotar-los de coherència  per potenciar-los al màxim i esdevenir un focus de recerca, producció i servei especialitzats, que funcioni com un nou motor econòmic del territori, afegit als ja existents, i que atregui la instal·lació de noves iniciatives. Malgrat la crisi, un món d’oportunitats s’obre davant nostre, la meva responsabilitat com a regidora de promoció econòmica m’exigeix posar les condicions perquè a Castelldefels  puguem aprofitar-lo al màxim, i això vol dir fer una aposta decidida per la indústria i els serveis del futur, i oferir a la gent de la nostra ciutat els recursos formatius necessaris perquè puguin preparar-se per a les noves demandes professionals.