El nou col·lector

El nou col·lector

{mosimage}Una de les raons que expliquen la presència de CiU a l’equip de govern municipal és l’impuls de les actuacions que han de resoldre les mancances històriques de la nostra ciutat. Estic pensant, ara mateix, en projectes com la urbanització de Montmar, la construcció d’aparcaments soterranis, la nova vorera que connecta Bellamar amb el nucli urbà o la mateixa política de manteniment de la via pública que portem a terme des de la regidoria que tinc l’honor d’encapçalar. Un dels problemes endèmics de Castelldefels són les inundacions que, en cas de pluges intenses, afecten  molts dels nostres barris. Per combatre’l i reduir-ne la incidència s’acaba d’inaugurar un d’aquests projectes de gran magnitud, però que podria passar desapercebut per la ciutadania: el nou col·lector interceptor  de les conques centrals. El col·lector, al llarg dels seus 1348 metres,  recull les aigües pluvials dels sectors de Montmar i Centre, i dels col·lectors de Pau Casals i Riereta, i les envia al col·lector interceptor del nord, des d’on s’aboquen al mar. Amb aquesta obra guanyem la capacitat de drenar cinc vegades més aigua de pluja de la que teníem fins al present,  reduïm el risc d’inundacions i en conseqüència obtenim una millora considerable de la qualitat de vida, a més de permetre’ns afrontar amb més tranquil·litat les precipitacions més fortes. És d’aquelles obres que es veuen poc, però que transformen la realitat en positiu i fan més habitable la nostra ciutat.