Èxit V Trobades Gastronòmiques del Baix Llobregat

V Trobades Gastronòmiques del Baix Llobregat

El passat dia 27 d’octubre de 2008, dilluns, es va reunir en el Saló d'Actes del Campus del Baix Llobregat de la Universitat Politècnica de Catalunya a Castelldefels tota la família de l'Hostaleria de Castelldefels: més de 170 assistents, que van superar l'aforament previst, tot un èxit de l'organització del Gremi d'Hostaleria de Castelldefels i Baix Llobregat, l’Escola d’Hostaleria de Castelldefels i la Confraria Gastronòmica més Onze.

{mosimage} 

Com a col.laboradors, cal assenyalar l’Ajuntament de Castelldefels, la Universitat Politècnica de Catalunya i l’Escola Superior d'Agricultura de Barcelona. Com a patrocinadors, cal destacar Sol Bar, Estrella Damm, Jamones CODY, Helados Tentazione, Cava Puig Munts, Aguas Monte Pinos, Bayarri Celler i Tefal.

Van promocionar les V Trobades la Biblioteca del Campus del Baix Llobregat-Univers, la Biblioteca Ramón Fernández Jurado i la Diputació de Barcelona.

I, naturalment, la coordinació fou a càrrec del diari La Voz de Castelldefels.

En anteriors edicions es va comptar amb la presència de Ferran Adrià,  Santi Santamaria, Jean-Louis Neichel i Carme Ruscalleda. En aquesta edició, el xef convidat va ser Nandu Jubany, de Calldetenes (Osona) amb una  estrella Micheli. L'obertura de l'acte la va realitzar el president de Gremi d’Hostaleria de Castelldefels i Baix Llobregat, Sr. Manuel Ortiz Chumillas, la subdirectora de l’Escola Superior d’Agricultura de Barcelona, Sra. Lourdes Reig Puig i la tinenta d’Alcalde de Planificació i Qualitat, Turisme i Festes, Sra. Maria Miranda Cuervas.

{mosimage}La primera conferència, “La història de la patata i la seva introducció a la cuina europea”, va ser a càrrec de la professora de l’Escola Superior d’Agricultura de Barcelona (UPC), Sra. Núria Carazo Gómez.Tot seguit, l'acte central va comptar amb la presència del xef amb una estrella Michelin, Sr. Nandu Jubany del Restaurant Can Jubany de Calldetenes. En finalitzar la xerrada, se li va lliurar el Diploma i la “Cuchara de Plata” de mans del president del Gremi, Sr Manuel Ortiz Chumillas i del vicepresident, Sr. Miquel Yepes. Aprofitant la presència del xef, es va efectuar el lliurament de diplomes “Cuchara de Plata” als xefs de l'any 2008 i també el lliurament dels reconeixements del 1r Concurs de Tapes de Castelldefels.
Aquí cal esmentar que l'organització del 1r Concurs de Tapes no va voler triar un únic guanyador per tractar-se d’una prova pilot, i amb l'objectiu de repetir l'any pròxim aquesta activitat. Per això, el Gremi d'Hostaleria va lliurar a cada participant un diploma i una rèplica de la “Cuchara de Plata”, gentilesa de l'artista local Sr. Alfredo Borau. Van lliurar aquests premis el president del Gremi d’Hostaleria de Castelldefels i Baix Llobregat, Sr. Manuel Ortiz Chumillas i la tinenta d’Alcalde de Planificació i Qualitat, Turisme i Festes, Sra. Maria Miranda Cuervas.

El viatge a Mallorca, entre el sorteig de tots els participant, el va guanyar la Sra. Iones Rosi, veïna de Castelldefels del barri de Montmar.  Paral.lelament també es van lliurar els premis del Concurs de Receptes de Cuina “La patata, del camp a la taula”.

El concurs de cuina “La patata del camp a la taula” ha estat una iniciativa  conjunta entre la Biblioteca del Campus del Baix Llobregat i l’Escola Superior d’Agricultura de Barcelona i també ha comptat amb la col·laboració de l’Escola d’Hostaleria de Castelldefels, el Gremi de Restauració de Castelldefels, l’Univers de la UPC,  la Biblioteca Pública Ramón Fernández Jurado i la casa Tefal.

El 1r Premi, gentilesa de l’Escola Superior d’Agricultura de Barcelona, va ser un cap de setmana a una casa de turisme rural de la Cerdanya, per la recepta  “Patates a lo blando colloni”, de Norma Rojo. Era una recepta amb una història pròpia, amb la qual, amb originalitat en l’elaboració, la seguretat alimentària estava garantida (és una recepta que té ou cru). Va ser lliurat per la subdirectora de l’Escola Superior d’Agricultura de Barcelona, la Sra. Lourdes Reig Puig.

Es va lliurar també un premi especial a la Sra. Rosario Núñez Ricardo, Menció d'Honor, per tota una vida dedicada a la gastronomia a la Cervecería-Marisquería Rangel. Van fer el lliurament del Diploma i la “Cuchara de Plata” la presidenta de l'Escola d’Hostaleria de Castelldefels, Sra. Sonia Sarnago i el vicepresident del Gremi, Miquel Yepes. Posteriorment, es van fer tots les fotos de rigor, les fotos de família entre tots els premiats. La clausura de l'acte la van realitzar el president de la Confraria Gastronòmica més Onze, Sr. Santiago Soteras Calabuig i el director de l’Escola Politècnica Superior de Castelldefels, Sr. Jordi Berenguer Sau. Va finalitzar l’acte el vicepresident del Gremi d’Hostaleria de Castelldefels i Baix Llobregat, Sr. Miquel Yepes.

{mosimage}

Com en tota reunió gastronòmica, no podia faltar l’esperat aperitiu, que es va realitzar a l'Escola d'Agricultura gràcies a la feina dels alumnes de l'Escola d’Hostaleria de Castelldefels,  i amb el patrocini de Sol Bar, Estrella Damm, Jamones CODY, Helados Tentazione, Cava Puig Munts, Aguas Monte Pinos, Bayarri Celler i Tefal. Cal destacar la brillant conducció de l'acte feta pel moderador, el Sr. Gregorio Benítez (periodista).

I una jornada d'aquestes característiques no podia acabar d'una altra manera que amb un excel·lent sopar ofert pel Sr. Miquel Yepes en el seu restaurant, La Canasta, en agraïment al xef Ñandú Jubany, i amb tota l'organització de les V  Trobades Gastronòmiques del Baix Llobregat.

Esperem que l'any que ve es repeteixi l'èxit.