Més forts i més útils

Més forts i més útils

{mosimage}El cap de setmana del 8 i 9 de novembre Esquera Unida i Alternativa (EUiA) va celebrar la 5a Assemblea Nacional. Vull aprofitar aquest espai per agrair les felicitacions que m’han fet arribar moltes persones de Castelldefels –lloc on visc i la meva ciutat d’adopció– pels acords polítics de l’Assemblea i per la meva reelecció com a coordinador general d’EUiA. A l’assemblea ha participat una important representació de 13 delegats i delegades de Castelldefels, i d’altres persones convidades de la ciutat. Aquesta ha estat una aportació fonamental. Els delegats, delegades i convidats de Castelldefels han posat en comú durant dos dies, amb altres persones d’aquesta esquerra alternativa, l’experiència al govern de la Ciutat de Lourdes Carreras i Juan Manuel Patón, les propostes de l’economista Àngels Martínez Castells, les aportacions d’activistes sindicals i pacifistes, les reflexions de temes de la salut i educació de professionals d’aquests sectors, la feina feta en temes d’immigració i de comunicació… En definitiva, els castellfelencs i castellfelenques d’EUiA, que representaven la nostra ciutat, van contribuir a fer realitat el que buscaven: una EUiA més forta i més útil (que era el lema de l’Assemblea).

A l’Assemblea vam posar de relleu i acordar: que la crisi del capitalisme no l’han de pagar la gent treballadora, que cal un canvi per aconseguir que l’economia estigui al servei de les persones i la necessitat d’un major compromís social per plantar cara a les conseqüències de la crisi; que estem compromesos amb l’ensenyament i la salut públiques; que l’any vinent farà 60 aniversari del naixement de l’OTAN i farem una campanya en contra ja que no hi res que celebrar; que impulsarem la solidaritat amb Cuba, ja que allò que no han pogut els ianquis no ho aconsegueixen els huracans; que el nostre compromís amb el Govern d’Entesa és estratègic; que volem anar més enllà en les relacions entre EUiA i ICV per obrir i fer més participativa aquesta coalició d’esquerres i ecologista i que volem contribuir a recuperar Izquierda Unida.

Jordi Miralles i Conte
Coordinador general d’EUiA i Diputat
jordi.miralles@parlament.cat