Xino-xano a la Xina…

Xino-xano a la Xina…

{mosimage}Xino-xano a la Xina. Són tants milions! I nosaltres,  ciutadania acomplexada, mentre des de l’Estat ens empobreixen i negocien el tancament de les nostres empreses a canvi de crear llocs de treball a les espanyes fem bona la dita d’en Francesc Pujols quan va dir : “Arribarà un dia en què els catalans pel sol fet de ser-ho, quan vagin pel món ho tindran tot pagat”. Segur!! Ja ho haurem pagat i purgat tot.

Xino-xano el bus nocturn canvia recorreguts, nocturns és clar! I en comptes de penjar als passatgers a les tres de la matinada ara avisa, en algunes parades, que a partir d’aquesta hora no ens portarà cap als barris de la platja… fantàstic! que els pares i mares s’entrenin a mantenir-se desperts per fer de taxista a partir d’aquesta hora perquè si els has d’anar a buscar al “centre” de la ciutat des de la nostra maltractada perifèria gairebé que fem el que sempre hem fet, en comptes d’esperar que facin la ruta turística i que es faci tard… molt tard, doncs ens fem un cafetó i cap a buscar-los en origen falta gent.

Xino-xano en bicicleta intentem circular per uns carrils mal senyalitzats i als quals ens hi han posat una sèrie d’obstacles per fer-nos més perspicaços i perspicaces; per exemple, una paperera que cal esquivar, amb una barana de ferro i ràpidament un gir per salvar l’arbre…

Xino-xano, passem la rotonda de ca n’Aimeric i quan anem a tombar pel pont en direcció a l’autovia o a la platja… dubtes, ostres! Un cartell que diu que és tallat per inundació, caram si fa sol… més val prevenir i estalviar posar i treure el cartell. Castelldefels i els cartells i cartellaires tenen un problema, en comptes d’aclarir, confonen.

Xino-xano a la Xina a buscar… turistes?
Si entre desgavell i desgavell feina tenim els soferts castelldefelencs i castelldefelenques per desplaçar-nos, aparcar, arribar… imagina’t el pobre turista xinès.

Au, bonda, me’n vaig xino-xano.