Encara amb el finançament

Encara amb el finançament

{mosimage}Seguim donant voltes al tema del finançament i això vol dir que les coses, en aquest sentit, continuen sense anar bé. Darrerament s’ha produït el tercer incompliment al respecte i res no fa pensar que en treurem l’aigua clara a curt termini. Certament ens trobem en una època de crisi, però aquesta no ha de ser una excusa insalvable per alentir encara més el tema, i és que això del finançament ja hauria d’haver estat enllestit l’estiu passat, després de dos anys d’anar fent el ronso!!! A més, la manca d’una postura comuna del socis del Tripartit pel que fa al desplegament de l’Estatut i el finançament ens debilita enormement a l’hora de negociar amb Madrid. Per això, des de CiU pensem que cal modificar l’estratègia negociadora amb l’Estat i no acceptar cap acord sobre el model de finançament que no respecti l’Estatut. En aquesta línia el nostre grup parlamentari va presentar fa uns dies una moció per la qual “insta el govern de la Generalitat a no acceptar cap acord sobre el model de finançament que no respecti íntegrament l'Estatut, i particularment, que no contempli el rendiment complet per al 2009 de la cistella d’impostos prevista a l'Estatut i l'efectiva vinculació entre el finançament de les prestacions dels serveis bàsics de l'Estat del benestar i l’esforç fiscal de Catalunya”. Tot això s’agreuja encara més quan veiem que la situació del finançament dels ajuntaments, reinvindació històrica ja en l’àmbit municipalista, tampoc no millora com ho hauria de fer… La darrera mesura de Zapatero de destinar 8.000 milions d’euros a obres municipals urgents per a la creació de 300.000 llocs de treball durant el 2009 és una bona mesura, però és independent de la qüestió d’assolir un bon finançament per als ajuntaments.

Bé, de totes maneres, no vull perdre la il.lusió del Nadal i vull desitjar-vos a tots unes molt Bones Festes i molta empenta per al 2009.