Trobada Internacional a l’IES Marines

Trobada Internacional a l'IES Les Marines

Entre el 9 i el 13 de novembre un grup de 24 alumnes i 11 professors de Lituània, Rumania, Bulgària, Itàlia i Alemanya es van trobar a l’IES Les Marines de Castelldefels.

{mosimage}

La trobada es va fer amb motiu del Programa Comenius Multilateral en el qual instituts d’aquests països i l’IES Les Marines participen. El programa en qüestió es diu “Love, songs and videoclips” (“Amor, cançons i videoclips”) i pretén que, mitjançant la realització de videoclips sobre cançons d’amor, els alumnes aprenguin l’ús dels mitjans audiovisuals i les eines informàtiques alhora que gaudeixen del fet de ser europeus i milloren el seu anglès. 

El Comenius és un programa de la Unió Europea que es concedeix als instituts que han presentat un bon projecte de treball conjunt i que comporta una subvenció econòmica perquè el professorat i l’alumnat dels països que formen part del grup de treball  puguin portar a terme un projecte pedagògic comú, i puguin viatjar per conèixer la realitat  dels altres països que formen part del projecte.

Així, doncs, el dia 10 de novembre  els alumnes i professors Comenius van visitar Castelldefels. Van anar a la platja, al Canal Olímpic i  al Castell, on van ser rebuts pel Consistori de Castelldefels. La visita a la nostra localitat va acabar amb un dinar a Cal Ganxo, gentilesa de l’Ajuntament. Després de dinar, van tornar a l’institut per treballar i, finalment, va acabar la jornada amb un visionat dels vídeos que cada país havia preparat per a la trobada.  

Dimarts, 11 de novembre, el  grup es va desplaçar a Barcelona. El dimecres 12 va ser un dia intensiu de treball per posar en comú les experiències de tots i preparar la següent fase. Finalment, dijous 13 els professors i alumnes visitants van tornar al seu país d’origen.

El balanç de l’experiència és molt positiu. Van ser uns dies inoblidables i ja estan tots impacients esperant les properes trobades que es faran a Itàlia al mes de febrer i Lituània al mes de juny. El pròxim curs acadèmic es trobaran a Bulgària, Romania i Itàlia.