Un fanalet si us plau!! , crida el ram de la llanterna…

Un fanalet si us plau!! , crida el ram de la llanterna…

{mosimage}Quan aquestes ratlles es publiquin, potser ja s’haurà aprovat en el Ple, si s’ha fet, perquè d’aprovar segur, una sèrie d’obres de millora de paviments, voreres, urbanització de carrers… I amb tot el que es proposen mai no ens toca a alguns carrers ni un fanalet d’enllumenat. No cal qui sigui nou, ens poden posar els que canviaran en altres zones de la ciutat. Ara, algú de vosaltres que m’està llegint es preguntarà: en ple segle XXI encara hi ha carrers a Castelldefels sense enllumenat?, doncs sí. I no són carrers sencers ni parts concretes del barri, són trams que es van deixar expressament a les fosques. Per què? , qui ho sap!

El meu carrer, el carrer d’un amic, el tros de carrer de la meva amiga, el del senyor del bigoti i el del veí que passeja el gos no tenen llum, però, oh miracle!, just uns metres més enllà, la veïna bufona, el senyor seriós, els adolescents divertits, l’altra senyora del gos, l’amiga i…  tenen enllumenat. Hi ha qui al·lega qüestions tècniques, per uns metres ? I en tots els trams la història es repeteix, van posar enllumenat en els carrers i en van deixar uns trams a les fosques. El greuge és greu i potser ja cal passar de la rabieta a l’acció i començar a moure fitxa. No s’entén ni per què ho van fer ni s’entén per què no ho han volgut esmenar. Si fos malpensada, creuria que més enllà de la ineptitud, algú va decidir perjudicar uns veïns i veïnes més enllà del que és raonable. Ara rentaran la cara a llocs de la ciutat que també ho necessiten moltíssim. És demanar massa, després d’anys i panys de foscor i de viure amb  una llanterna com a millor companyia per a foragitar ”canguelis” quan és fosc, que ens posin un fanalet, dels vells, dels que treuran d’un altre lloc, no cal que en comprin, es poden reciclar…Un fanalet, si us plau, encara que sigui vellet. El ram de la llanterna la vol jubilar.