Any nou, alcalde nou…

Any nou, alcalde nou…

{mosimage}Aquest primer article del nou any podria començar amb el tòpic més suat. No ho faré, però l’entrada d’una nova anyada ha portat novetats, que aquestes noves ens aportin canvis ja són figues d’un altre paner. Des de l’inici d’aquest mandat, del  qual encara no hem arribat a l’equador, la “vox populi” de la ciutat ha estat entretinguda intentant esbrinar quants mesos duraria el mandat de l’alcalde; bé doncs, només començar l’any ja hem sortit de dubtes i d’aquí encara no dos mesos, en un Ple extraordinari del mes de març, si no s’equivoquen les veus de la ciutat ja que oficialment encara no se’ns ha comunicat quan, hi haurà el relleu a l’alcaldia, el Sr. Padilla deixarà pas al seu, fins ara, portaveu municipal el Sr.  Joan Sau, i aquesta serà la proposta que portaran al Ple.

Canvis, per tant, no n’hi haura ja que, fins ara, el proper candidat a l’alcaldia s’ha destacat per ser l’artífex de la política urbanística de la ciutat des del passat exercici i per  ser la mà dreta de la política municipal del PSC encapçalada per l’encara actual alcalde. Ara caldrà esperar quin sera el tarannà del nou alcaldable però tot apunta que la continuïtat amb les polítiques actuals no ens deixen gaire escletxes per pensar que es pot produir cap canvi notable. Continuarà amb el govern repenjat en el suport de CiU i amb els socis incondicionals d’ICV-EUiA per anar fent l’onada i llepar una mica del pastís del govern municipal que es cruspeixen entre PSC i CiU.

Malauradament tenim poques esperances que la situació de menyspreu i despreci constant en què s’han instal·lat els tres socis vers l’oposició faci cap canvi, tampoc pel que fa a la manca d’ètica en l’ús i abús que en fan, dels mitjans de comunicació municipals que els tenen exclusivament al seu servei en comptes de posar-los al servei de la ciutat, però sembla que això de fer-se autocomplaença els dóna bon rèdit.

De moment, doncs, esperar…i escoltar la rumorologia local que normalment se n’assabenta abans que els representants de l’oposició.

Adéu-siau i benvingut, temps hi haurà per repassar i valorar responsabilitats. Nou any, alcalde nou, tot igual…res de nou…