Inauguració Passatge de les Caramelles

Inauguració Passatge de les Caramelles

{mosimage}El dia 8 de desembre, el senyor alcalde de Castelldefels, va inaugurar oficialment el Passatge de les Caramelles. Aquest passatge, ubicat al costat del nostre Ajuntament, uneix els carrers del Doctor Trueta i de l’Onze de Setembre. D’aquesta manera es donava compliment al que va demanar la Coral Marinada de Castelldefels el mes de setembre de 2003, i que era el reconeixement dels cants de caramelles a Castelldefels des de l’any 1927.  Fonamentava aquesta sol.licitud el fet de l’existència al mateix Ajuntament de l’acord adoptat per l’Ajuntament al Ple en sessió del dia 2 de març de 1927 que textualment diu:

“Adquirir una cistella y entregarla a un grupo de los dos que se organizan para cantar las tradicionales caramellas en la próxima Pascua de Resurrección y despues ceder la que esta depositada en las casas consistoriales al grupo que se considere con mas derecho a poseerla.”

Des de llavors que la cistella ha estat guardada pel cor del Centre Cultural i Recreatiu, ja desaparegut, i per la Coral Marinada, actual dipositària. La tradició del cant de les caramelles s’ha mantingut a Castelldefels ininterrompudament  fins a l’actualitat, amb anys en què les han cantat fins a quatre cors, Els Pescadors, Els Caçadors, El cor de l’Agrupació Cultural i Recreativa Rocalla i el  del Centre Cultural i Recreatiu de Castelldefels.

Actualment, només la Coral Marinada saluda a la Pasqua de Resurrecció amb els seus cants de caramelles, si bé ja no es canten les típiques coples que repassaven  de manera satírica las incidències quer s’havien produït al llarg de l’any, i sí en canvi s’interpreten sardanes,  valsos, havaneres i cançons marineres.

Des d’aquest moment de la inauguració del Passatge de les Caramelles volem retre homenatge a tots aquells veïns de Castelldefels que, al llarg dels anys, han format part dels diferents cors de caramelles de la nostra població i, a la vegada, volem fer una crida a tots els nouvinguts perquè s’apropin al moviment cultural popular més antic de Castelldefels

Fernando Gil
President de la Coral Marinada