Pic de Costabona

Pic de Costabona

{mosimage}Pic emblemàtic situat al límit entre el Ripollès i el Vallespir, proper al pic de Bastiments i a l’encara més emblemàtic Canigó. 

Fàcil d’ascendir i amb poc desnivell, és adequat –tot i que no és ni de bon tros necessari- per iniciar-se en l’”aventura” de passar la nit en un refugi amb mínimes comoditats i veure des de la porta la sortida del sol.
Època recomanada: Principis de l’estiu.

 • Viatge: C-32,  Ronda de Dalt, C-17, C-33, C-17 fins a Ripoll,  N-152, C-26 fins a St. Joan de les Abadesses, C-38 passant per Camprodon i Molló, GIV-5225 fins a Espinavell. Total: 160 km, 2 h 40 min.
 • Aproximació amb cotxe: A Espinavell, el final de la carretera enllaça amb una bona pista apta per a qualsevol cotxe. La seguim, tot pujant al llarg d’uns 9 km, fins a la Collada Fonda (1.900 m), on aparcarem.
 • A peu: A la Collada Fonda (1.900 m) busquem el senderol que puja cap al Nord. A 2.200 m (45 min) passem per la Font de Sant Joan, propera al refugi “Costabona” que deixem a l’esquerra per pujar pel sender cap al NO. Arribem al coll de Pal (2.374 m), on girem cap a la dreta (O) tot pujant fins al cim del Costabona (2.465 m, 1 h 30 min). Gran panorama en totes direccions, especialment el Vallespir a l’Est, el pic de Bastiments a l’Oest i el massís del Canigó al Nord-est.
 • Tornada:  Pel mateix itinerari de l’anada, en aproximadament 1 hora.
 • Allotjaments: http://www.valldecamprodon.org/web/estatic.php?id=6
 • Oficina d’informació: http://www.valldecamprodon.org/web/
 • Refugi de muntanya: 1.-Refugi Costabona, propietat de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC). A mig camí de la pujada al pic, a 5 minuts del trencall a l’esquerra proper a la font de Fra Joan. No guardat, accés lliure, 18 places, energia elèctrica amb plaques solars, lliteres, matalassos i flassades, estufa, aigua a l’exterior i emissora.
 • Cartografía: Mapa excursionista -carte de randonnées “Puigmal-Costabona”  d’Editorial Alpina
 • Meteorologia:  www.meteocat.com
 • Observació: Aquesta excursió, tot i la seva facilitat, pot comportar riscs i dificultats que cada persona ha de
  valorar segons la seva experiència i capacitat. Els horaris (que no inclouen les aturades), són estimacions.

{mosimage}