Pla de Seguretat al Nadal

Pla de Seguretat al Nadal

{mosimage}Els Mossos d'Esquadra, la Policia Local i la Federació de Comerç i Serveis de Castelldefels van aportar idees per instrumentar un Pla de Seguretat, que la direcció dels Mossos va posar en pràctica a tot Catalunya.

Les dates clau de moltes vendes als comerços, l’assistència de vianants pels carrers de la ciutat i les diferents activitats (des de la Fira de Nadal fins a l'arribada dels Reis Mags), provoquen una assistència massiva de públic per tota la ciutat; per tot això, els cossos de seguretat van planificar diferents accions amb personal uniformat, patrulles i agents de paisà per vetllar pel bon funcionament de les tradicionals festes, a més de protegir els ciutadans i oferir seguretat als establiments de Castelldefels.

{mosimage}La primer reunió va tenir lloc l’11 de desembre a la seu de la Federació de Comerç amb la presència del Cap dels Mossos, Jordi Benítez, el Cap de la  Policia Local, Domingo López, i li van plantejar al president dels comerciant, Carles Mir, les accions a realitzar, el personal disponible i l'increment eventual per a aquest Pla de Seguretat, les patrulles i totes les estratègies que calia posar en pràctica per garantir la seguretat ciutadana. També eren presents la Junta directiva dels comerciants i els diferents caporals policials de les diferents àrees competents al Pla de Seguretat.

{mosimage}El president els va proposar visitar els establiments de la ciutat, fet que va produir-se el dia 24 de desembre a alguns de comerços de la ciutat, on els propietaris van saludar als responsables dels Mossos d'Esquadra i de la Policia Local. Ara el Cap dels Mossos d'Esquadra té la voluntat d'avaluar aquestes accions, tenint en compte les incidències i les mesures correctores, així que en data pròxima les tres parts implicades es reuniran i comentaran aquest Pla de Seguretat que, per primera vegada, es va implementar en benefici de tota la ciutadania de Castelldefels, i donar-hi continuïtat.