Sau, nou alcalde de Castelldefels

Joan Sau, nou alcalde de Castelldefels

El proper mes de març, l’actual Alcalde de Castelldefels, Antonio Padilla, deixa el càrrec després de gairebé 7 anys al capdavant de l’Alcaldia.

Padilla va ser nomenat alcalde el juny de 2002 i va guanyar les eleccions municipals de 2003 i 2007 com cap de llista del Partit dels Socialistes de Catalunya. Joan Sau és el candidat del Partit dels Socialistes de Catalunya a l’alcaldia de Castelldefels per substituir Padilla, qui renuncia al càrrec per motius personals.

{mosimage}Perfil professional i polític del nou alcalde
Joan Sau i Pagès va néixer el 14 de gener de 1960 a Molló (Girona). L’any 1969 es va traslladar a Castelldefels, on ha viscut fins ara i on ha desenvolupat tota la seva tasca política i cívica.

Llicenciat en Dret per la Universitat Autònoma de Barcelona (1977-1982) i amb un màster en Administració Local a la mateixa universitat, Sau ha dut a terme la seva carrera professional en l’Administració pública. Entre altres càrrecs, ha estat gerent del Consell Comarcal del Vallès Oriental i de l’Ajuntament de Mollet del Vallès i cap de Servei de Recursos Humans de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, una ocupació que en l’actualitat compagina amb les seves tasques polítiques com a regidor d’Urbanisme i Obres a Castelldefels.

També ha estat membre de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona entre els anys 1984 i 1994, i del Col·legi Oficial de Gestors de Catalunya, des de 1994 i fins ara.

Vocació política
La vocació per la política li ve a Joan Sau de molt jove. Així, amb només 16 anys, va ser membre fundador del PSC (Congrés) al 1976. Dos anys més tard, al 1978, també formaria part de la fundació del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) i de les Joventuts Socialistes. Des d’aleshores ha ocupat diferents responsabilitats en el PSC, entre les quals destaca la de Primer Secretari (de 1983 a 1985 i de 1986 a 1991). Actualment és vocal de la Comissió Executiva local i membre del Consell Nacional del PSC.

En els darrers anys, Joan Sau ha compaginat la seva vida professional i la seva dedicació política amb el desenvolupament de tasques institucionals a l’Ajuntament de Castelldefels. Des de l’any 2003 és regidor
d’Urbanisme (i d’Obres, des de l’inici d’aquest mandat) i portaveu del grup municipal socialista. En l’actualitat és Diputat Provincial i membre de l’Assemblea de la Mancomunitat de Municipis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

En l’àmbit associatiu, Joan Sau ha estat president de l’Associació de Veïns Castell-Poble Vell i membre del comitè local de la Creu Roja.