Eleccions, tornen els atacs

Eleccions, tornen els atacs

{mosimage}Hi ha opcions polítiques que en comptes d’explicar els seus programes quan vénen eleccions, encara que siguin europees, ressusciten els fantasmes i què millor per esgarrapar un grapat de vots que atacar Catalunya? Som-hi, doncs, sabem molt bé les perles que sentirem. Ara, no els preocupa que els ciutadans i ciutadanes del país patim un deficient finançament i que des de bon matí quan hem d’utilitzar un servei estatal, servei?, de Rodalies ens facin anar com a bestiar, drets des de la platja de Castelldefels?
No els preocupa que patim llargues cues a la sanitat mentre paguem el doble que els altres?
No els preocupa que l’estat no ens torni el que és nostre per a fer polítiques socials?
No els preocupa la destrucció de llocs de treball?
No els preocupa que les ONG que no siguin “españolas” es quedin sense els recursos que donem amb el 0,7?
No els preocupa …
No!, només els preocupa destruir-nos com a poble, llançar missatges contra la diferència, la llengua… la llengua que ha de desaparèixer només perquè no és la seva. Perquè, diem-ho clar, en nom de l’unitarisme i l’uniformisme  cal que ens passem de, diem-li nació, diem-li país, diem-li…a la nació espanyola, diem-li espanyolisme?
Ara vénen eleccions i els fantasmes remenen la cua. Només l’anticatalanisme els dóna rèdit.
Potser no se n’adonen però aviat no tindrà efecte, tant dur el càntir a la font acabarà esberlat. Ens hi anem acostumant com si d’una remor de fons es tractés.
El soroll anirà pujant de to fins que arribi la data i potser tant d’enrenou ens distraurà del que els ciutadans i ciutadanes de Catalunya, i de Castelldefels, hem de suportar d’una realitat poc còmoda. Quin mal negoci això d’Espanya. I, encara hi ha qui es pregunta què hi fan més de deu mil persones a Brussel·les demanant el dret a existir?