Pic de l’Infern

Pic de l’Infern, al Ripollès (2.869 m)

{mosimage}De petit em varen parlar de la presumpta existència d’un lloc infinitament horrible anomenat “infern” i un altre d’infinitament bo anomenat “cel”.

Doncs bé, si es referien a això aquells qui varen posar el nom a aquest pic, segurament ho entenien al revés o bé tenien un gran sentit de l’humor. No hi aneu a buscar banyes de diables, sinó més aviat de cabirols. Tampoc no tingueu por de cremar-vos –si us poseu crema solar-, més aviat tindreu fred si no hi aneu abrigats…

 • Època recomanada: De juny a octubre, depenent de la presència i condicions de la neu.
 • Viatge: C-32,  Ronda de Dalt, C-17, C-33, C-17 fins a Ripoll,  N-152, C-26 fins a St. Joan de les Abadesses, C-38 fins a Camprodon, GIV-5264 fins a Setcases. Total: 151 km, 2 h 30 min.
 • Aproximació amb cotxe: De Setcases, seguir la carretera  de l’estació d’esquí Vallter 2000. En arribar al km 11,500, al final d’un tram amb vuit revolts tancants seguits, 1’5 km abans del seu final a l’aparcament de dalt de la estació d’esquí, hi ha un primer aparcament  (2.085 m). Aquí deixem el cotxe.
 • A peu: Al marge esquerre de la carretera a la mateix revolt, un cartell ens indica el camí que, amb senyals vermells i blancs –GR11 i HRP-, ens porta pel bosc de pi negre, proper al riu Ter, al refugi d’Ulldeter (2.235 m, 30 min.). Des d’aquí, es continua per la senda del GR11 que puja per prats en suau pendent cap a l’Oest, passa per unes tanques de les pistes de esquí, després per unes molleres i una font abans d’una forta pujada –amb una congesta persistent- que ens eleva a l’ample Coll de la Marrana (2.529 m, 1 h 15 min.). Som al peu del pic de Bastiments, que deixarem a la dreta per seguir la senda GR11 en lleuger descens. Evitem la desviació a l’esquerra que ens baixaria al refugi de Coma de Vaca i seguim amb l’orientació general cap a l’Oest  pel GR11 cap al Coll de Tirapits. Abans d'arribar al coll, deixem el GR per anar a la cabana-refugi del mateix nom que tenim a la dreta. Al darrere, un corriol puja a la cresta. Seguint en general cap al NE pel vessant NO de la cresta, arribem al collet on comença el suau i breu darrer tram cap al NO fins al cim del Pic de l’Infern (2.869 m, 2 h, 30 min). Res a veure amb “la suma de tots els mals sense cap bé”. S’assemblaria més aviat al seu oposat anomenat “cel”.
 • Tornada:  Pel  mateix  itinerari de l’anada, en aproximadament 2 h 15 min.
 • Allotjaments: Diversos hotels, hostals i pensions a Setcases, Tregurà i Vilallonga de Ter. Camping en aquesta darrera població.  http://www.valldecamprodon.org/web/estatic.php?id=6
 • Oficina d’informació:  http://www.valldecamprodon.org 
 • Oficina de Turisme de la Vall de Camprodon: tel. 972 74 00 10 – 972 74 09 36,
 • Refugi de muntanya: Refugi d’Ulldeter, guardat del 22 de juny al 23 de setembre i caps de setmana. Part lliure per a 6-8 persones quan no hi són els guardes. www.ulldeter.net , tel 972 192 004 – 972 597 298
 • Cartografia: Mapa i guia excursionista E-25 “Puigmal, Vall de Núria, Ulldeter” d’ Editorial Alpina. Mapa excursionista -carte de randonnées “Puigmal-Costabona”  d’Editorial Alpina
 • Meteorologia: www.meteocat.com
 • Observació:  Aquesta excursió pot comportar riscs i dificultats que cada persona ha de valorar segons la seva experiència i capacitat. Els horaris (que no inclouen les aturades) són estimacions. 

{mosimage}