“Sang”, primera novel·la de Xavier Bermúdez

"Sang", primera novel·la de Xavier Bermúdez

El nostre escriptor va néixer el 12 de setembre de 1976 a Tarragona. Ha estudiat Arquitectura però la seva més gran passió és qualsevol forma d'expressió que li permeti expressar quelcom: música, arquitectura, escriure… Precisament, acaba de publicar la seva primera novel·la, “Sang”.

{mosimage}"Sang", un llibre que parla de canvis, de transformació…: “Totes les coses importants passen poc a poc, sense grans moviments, fins que arriba un moment en què t’adones que alguna cosa ha canviat. I en aquest desconcert s’intenta datar quan va començar el moviment que tot just s’ha pecebut”. Actualment viu a Castelldefels.

Quan i com sorgeix la idea de publicar un llibre?
Treballava en un estudi d'Arquitectura i un dia em vaig quedar sense feina…, llavors vaig aprofitar aquell temps per rellegir alguns relats que tenia desats en un quadern i, en llegir-los, vaig sentir la necessitat de continuar-ne un i veure què li passava al personatge…

Com definiries la teva novel·la?
És una novel·la negra d'intriga, amb moviment i amb un títol que vaig tenir clar des del principi: “Sang”, títol molt visceral que implica violència i sentiments. És la història de la transformació d'una persona, explicada a través d'una història que justifica la sang però, a la vegada, hi ha una història paral·lela que duu al personatge a canviar.

On està ambientada “Sang”?
Està ambientada al Raval, un lloc molt estimat per mi pel seu ambient, els seus carrers…, és com un poblet enmig de Barcelona.

Un autor preferit?
Paul Auster és un dels meus autors preferits, m'agrada com defineix la quotidianitat.

On poden trobar els lectors el teu llibre?
A la Llibreria Canillo de Castelldefels, al preu de 9.50 €

Doncs ja ho sabeu, “Sang”, una història que ens té reservades fortes emocions. Cal llegir-la i adonar-nos de la sort que tenim de comptar entre nosaltres, a Castelldefels, amb el Xavier, un veritable arquitecte de novel·la negra.