Torna l’escoltisme a Castelldefels

Torna l’escoltisme a Castelldefels

{mosimage}Els escoltes catalans van néixer fa 34 anys. Es tracta d’una associació laica de l’escoltisme català que pretén portar a terme un projecte educatiu que ajuda a formar persones actives, responsables i transparents mitjançant el respecte i el compromís. Es tracta d’una activitat continua al llarg de l'any, on tant infants i joves creixen junts sota la responsabilitat dels caps. Aquests utilitzen part del seu temps amb l’únic objectiu de difondre un conjunt de sentiments i responsabilitzar a través d’activitats tant lúdiques com recreatives.

Cal dir que l'escoltisme és el major moviment infantil i juvenil del planeta, amb quasi 40 milions de persones i presència a la pràctica totalitat dels països. Avui dia, Castelldefels tornar a obrir el Cau per als nois i noies que vulguin formar part d’aquest món. Actualment, el Cau de Castelldefels compta amb la unitat dels pioners (nois i noies dels 15 als 17 anys) i si voleu saber què senten formant part de l’escoltisme a la seva ciutat, continua llegint.

{mosimage}Sara: En aquest moment, ser escolta significa, per a mi, gaudir, conèixer noves formes de veure les coses i millorar una mica més com a persona. Crec que, sobretot, l’escoltisme en general intenta omplir-te de sentiments, companyerisme, cooperació i diversió.

{mosimage}Alejandro: Ser escolta és viure-ho, sentir-ho, aprendre i crèixer com a persona. Però sobretot ens divertim i pretenem deixar el món una mica millor del que ens l’hem trobat". Aquest és l'objetiu.

{mosimage}Vicky: Escoltes, el Cau, és el suport que tenim per realitzar els nostres objectius de futur coneixent- nos molt més entre nosaltres i, a més a més, endinsar-nos en un món de compromís, respecte i maduresa que, poc a poc, anirem assolint tot el grup junt.

{mosimage}Alex: Potser la capacitat de treballar en equip no la tinc molt desenvolupada. i ser escolta m'ajuda en aquest aspecte… i a més a més em permet conèixer gent nova.

{mosimage}Aida: Els escoltes és un lloc on, a part de poder estar amb els amics i passar-m'ho bé, aprenem dia a dia una sèrie de valors que en un futur ens seran útils.

{mosimage}Marina: Escoltes crec que significa passar-t’ho bé i estar en bona companyia al mateix temps que fas coses bones, com per exemple ajudar a la resta i col·laborar en tasques com la Murga, les gimcanes, etc.

{mosimage}Felipe: Crec que el Cau a Castelldefels servirà per, de mica en mica, crear petits actes amb un rerefons que millorin aquesta societat.

{mosimage}Neus: Els escoltes, per a mi, és un nou repte que emprenc amb moltes ganes. El meu desig és tornar a sentir l'esperit de l'escoltisme viu i poder compartir-lo.