Velocitat recaptatòria

Velocitat recaptatòria

{mosimage}Fa unes setmanes CiU va demanar al Parlament, mitjançant una interpel.lació al conseller Saura, que el tripartit rectifiqués les limitacions de velocitats als accessos de Barcelona ja que es demostra que és una mesura no gaire eficaç. L’eficàcia dels 80 km/h és més aviat poca tant des del punt de vista mediambiental com de sinistralitat, i cal una rectificació. Molts ciutadans tenim la impressió que això només ha servit, fins ara, per doblar la recaptació per multes. Al principi, quan s’afirmava que aquesta mesura era bona per a l’aire que respirem, en Saura va apostar per un 17% de reducció de les emissions contaminants… doncs la realitat és tossuda i, segons dades del mateix Departament de Medi Ambient, la contaminació s’ha reduït només en un 3,5%. Davant d’aquest contratemps, el tripartit va canviar d’argument i ens va assegurar que la mesura tenia com a objectiu reduir la sinistralitat. Al començament semblava que sí però resulta que la sinistralitat a la província de Barcelona ha pujat. Aleshores, què passa? Siguem seriosos, d’entrada, i mantinguem un debat transparent i rigorós respecte de l’eficàcia i la utilitat d’una mesura que ha estat veritablement imposada. Els ciutadans tenen dret a saber per què s’ha adoptat aquesta mesura, sota quins arguments reals es justifica i el perquè de les multes. Des de CiU li preguntem al tripartit: On són les apostes pel transport públic? Com ha millorat el govern el transport públic al llarg d’aquests mesos?.

I ara darrerament, a sobre, ens han imposat el darrer invent: la “velocitat variable”… Arribats aquí, ja només ens queda una última pregunta: ¿No serà que el conjunt del Pla per lluitar contra la Contaminació és realment un desastre?