Mesures concretes contra la crisi

CiU ofereix mesures concretes contra la crisi

{mosimage}El dimarts 10 de març vam tenir en Felip Puig a Castelldefels, que ens va exposar les propostes de CiU per plantar cara a la crisi, i el dilluns següent l’Artur Mas va oferir una conferència al Palau de Congressos de Catalunya sota el títol “Superar la crisi, aixecar Catalunya”. Una de les principals virtuts del discurs va ser la concreció, la definició clara de les mesures que els governs haurien d’adoptar per salvar el màxim d’empreses i de llocs de treball, a curt i a llarg termini. Tot seguit, en reprodueixo algunes de les que més em van cridar l’atenció:

Per a la liquiditat de les empreses:
-Avals públics per finançar la inversió i el circulant de l’activitat productiva.
-Vincular la percepció de recursos públics per part del sistema financer a la concessió de crèdits a l’activitat productiva.
-Facilitar l’ajornament dels impostos per part de les empreses que tinguin problemes de tresoreria.

Per al mercat immobiliari:
-Que la Generalitat compri habitatges, acabats  o en construcció, a uns preus, com a màxim, equivalents al valor de les hipoteques que tenen concedides els promotors, per destinar-los a lloguer.

Per al mercat laboral:
-Contractació indefinida per la via de la simplificació de les modalitats de contractes de treball.
-En aquests moments, qualsevol empresa que contracti algú, s’ha de beneficiar d’un incentiu i d’un reconeixement per part de la Seguretat Social. 

Per als autònoms:
-Implantar un crèdit en condicions favorables a treballadors autònoms que hagin cessat la seva anterior activitat, per tal de poder reorientar la seva vida activa i iniciar una activitat alternativa.
-Ajornar les cotitzacions a la Seguretat Social de l’autònom que es quedi sense feina, a fi que no perdi temps de cotització per a la seva pensió del futur.

Per incentivar el consum i la inversió
-Reducció de l’IRPF concentrada en els trams de les rendes  baixes i mitjanes ( fins a 25.000 €).
-Modificació de l’Impost de Societats, reduint el tipus general del 30% al 25%, el de les petites i mitjanes empreses del 25% al 20%, i establint un nou tipus del 15% per a les microempreses.
-Aplicació d’un IVA reduït del 7% per a tots els serveis bàsics de la llar com aigua, gas, electricitat i telèfon.

Són tan sols algunes mostres del que pot fer un bon lideratge per a la nostra economia.

Anna Pérez
Portavoz del Grupo Municipal Socialista e integrante de la ejecutiva local del PSC